Sala de premsa

AZ

Francesc Íñiguez Sastre

Inauguració dissabte 25 de gener a les 19,30h

Francesc Íñiguez és president del Fotoclub Terrassa i membre de la Federació Catalana de Fotografia, professionalment és professor universitari i fotògraf de moda.

Amb aquesta exposició de l’A a la Z, vol mostrar una sèrie de 24 fotografies la majoria no exposades anteriorment, amb una varietat de temàtiques i estils tan diferents, com ho són de diferents les lletres de l’abecedari.

L’especialitat de l’autor es la fotografia de retrat i moda, com així ho demostren la majoria d’exposicions que ha realitzat individualment; fashion (2011), models (2012), moments d’imatges (2014), un viatge pel 080 (2015), fashion photography (2016),  fashion portrait (2017), cinema (2018), etc., però en aquesta exposició AZ, vol mostrar altres temàtiques fotogràfiques a part de la moda i el retrat, com esports, bodegó, animals, festes tradicionals, autoretrat, paisatge urbà, nu, espectacles, etc., combina’n fotografies en color y blanc i negre.

En definitiva, l’autor vol mostrar al públic una gran varietat de temàtiques fotogràfiques , amb una diversitat d’estils , tant en color com en blanc i negre, fent coincidir la primera lletra del títol de cada fotografia amb les lletres que componen l’abecedari.

Marzo-Mart

Equilibri i tensió

Manel Marzo-Mart s’imposa com una figura important en l’art del nostre país, dins de la línia dels grans moderns-clàssics. Gravador, pintor i escultor, ha forjat al llarg de cinc dècades una obra forta i singular, reconeguda a primera vista. Nombroses publicacions ho confirmen.    Controlant el volum i l’espai, les seves escultures guarden la mateixa força evocativa tant a petita escala com amb les monumentals escultures de gran format. El seu vocabulari formal tendeix a la simplicitat. Equilibri i tensió en les seves composicions, on tot sembla miraculosament disposat correctament. La seva creativitat explosiva va traçant una ample solc constant, que distingeix la seva incansable recerca.

Les seves obres es troben en col·leccions públiques i privades principalment a Catalunya, Suïssa, França, Itàlia, Alemanya i Espanya, entre d’altres.

Inauguració dijous 6 de febrer, a les 19h

Exposició presentada per: 

Laxmi Fernández

Toda mujer debe aprender el funcionamiento de un frigorífico

Visita guiada amb l’artista dissabte 25 de gener a les 18h

Representació visual de la dona, per reflexionar i posar en qüestió el rol que té en el sistema patriarcal. A partir del collage, l’artista juga entre la imatge que veiem i la que està oculta creant un nou llenguatge de denúncia on sembla que tot encaixi i cobri un sentit crític.

Tot i que els collages de Laxmi Fernández juguen amb l’harmonia, la proporció i la bellesa, tampoc deixen d’insinuar els esquinçaments i el treball que comporta recomposar aquesta possible figura femenina a partir de certs models i el que impliquen.

 

Laxmi. Barcelona, 1980.
 
Les primeres imatges que vaig fer  van ser amb una polaroid el 1987, des de llavors, m’interessa el poder de crear i transformar imatges, així com el procés de documentar i explicar diferents realitats a través d’elles.

El 2006 vaig cursar el postgrau de Fotoperiodisme a la UAB. Després d’una etapa com Fotoperiodista (2008-2012) en la qual col·laboro amb l’agència CORBIS, realitzant reportatges en països de sud-est asiàtic, Brasil o Madagascar i que queda interrompuda per la maternitat.

En 2016-2018 vaig fer el curs de Seguiment de Projectes en Fugida amb Marta Dahó i tallers amb docents com Eulàlia Valldosera i Joan Fontcuberta.

Actualment segueixo investigant des d’una mirada cada vegada més íntima i personal, la creació de noves imatges: com pensar-les, com veure-les i com relacionar-me amb elles.

 

Exposició produïda per: 

Josep Maria Porta-Missé

José María Porta Missé (Barcelona 1927) es un pintor autodidacta, con un gran dominio del que aprendió de la mano de su padre, el gran dibujante José Porta Galobart. Tras unos primeros años en Mallorca, realizó su primera exposición en la Sala Gifré y Escoda de Barcelona en 1963.

A lo largo de sus más de 50 años de trayectoria profesional ha vivido y trabajado en las principales capitales europeas, París, Roma, Berlín, pero sobre todo Londres, donde alcanzó un notable éxito. Su obra es absolutamente original y difícil de clasificar, como lo definió el crítico Ramón Cortés ‘su obra no se parece a nada ni a nadie’.

Aunque ha bebido de todas las vanguardias artísticas del siglo XX podemos afirmar que fundamentalmente es un pintor surrealista con gran dominio del dibujo y el color. Su desbordante imaginación ha creado un mundo propio de insectos, plantas y animales submarinos, seres y formas extraterrestres que solo él es capaz de imaginar.  

Josep Guindo Soldevila

Pep Codó

L’escultor Pep Codó, presenta un recull dels seus darrers treballs executats bàsicament en pedra.

Ens concreta algunes idees fonamentades en el deixar passar el temps. Períodes de temps, que ocasionalment decideixen per ell i l’alliberen de dubtes formals.
En aquesta ocasió, fa una proposta basada en l’observació de materials trobats i fets viscuts cosits amb el impalpable fi l de la memòria. Una voluntat, amb l’objectiu de suggerir coses semblants en la pròpia experiència de l’espectador.

Andrea di Marco

Alberto Bustos

natuRareza

Ceramista autodidacta, la seva passió s’ha convertit en el seu modus vivendi i el que li dóna sentit a la seva vida. L’atracció que sent cap a la Naturalesa el va empènyer contra el sòl per fusionar-se amb la terra, la que considera la nostra veritable essència.

A través de ‘natuRareza’ me sumerjo en la psique vegetal para descubrir los sentimientos atormentados fruto de la degradación del medio natural provocada por los seres humanos de manera habitual. Sólo deseo que mi modelado mensaje ahonde en la sensibilidad humana para revertir el daño que nos estamos haciendo

Alberto Bustos

Jorge R.Pombo

La pintura de Jorge R. Pombo (Barcelona, 1973) és fruit d’un do natural i un nomadisme obsessiu. Dels seus viatges destil·la la seva visió íntima d’una realitat efímera i canviant. Construeix les imatges i després les desestructura generant una obra magnífica i clarament reconeixible.

L’artista defensa la pintura com a expressió artística i llenguatge de comunicació universal. Els seus paisatges i mapes representen un homenatge als lloc i territoris que ha experimentat.

L’exposició Hábitat testimonia el naixement, el desenvolupament i l’evolució pictòrica de Pombo des del 1998 fins al 2018.

Ferran Rousaud

Temporada BBVA de Dansa 2019

Josep Guindo i Soldevila

Josep Guindo Soldevila, especialitzat en fotografia de Dansa i Circ, és Vicepresident de FotoClub Terrassa i actual President de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya.

En aquesta exposició es mostren algunes de les imatges més representatives de les diferents gales realitzades al llarg de l’any en curs, en el qual han intervingut companyies del prestigi de l’American Ballet Theatre de Nova York, Sant Petersburg Festival Ballet, Ailey-II, Ballet de Geòrgia, Victor Ullate Ballet, Compañía Antonio Márquez, Patricia Guerrero, Ballet de Catalunya, Crea Dance by Maria Rovira i la segona edició de la Gala “Ballarins Catalans al Món”.

 

INAUGURACIÓ : Dissabte 14 de desembre de 2019, a les 19,00 hores.

Los Nadies

Projecte de conscienciació social

Exposició basada en l’obra pictòrica de l’artista Antonio Soto inspirada en el poema Los Nadies d’Eduardo Galeano. 18 retrats de grans dimensions, mirades que parlen, amb nom i històries pròpies que recullen diferents situacions socials del nostre món, entre elles el bullying, el tràfic de persones, la immigració, etc.

Los Nadies ens permet reflexionar sobre qui són aquests éssers humans que acaben convertint-se en mers recursos humans. Qui són aquests ‘nadies’ que ni tan sols tenen nom i que no figuren en la història universal. I també ens convida a pensar si estem, nosaltres mateixos, tan lluny de convertir-nos en ‘Nadies’, si continuem sent només espectadors.

Antonio Soto

Silencis

Cristina Capellades

La fotògrafa Cristina Capellades ens presenta un recull de fotografies i autorretrats en blanc i negre inspirades en moments d’intimitat, desde una mirada introspectiva, en ocasions mostra el cos nu però sempre desde la delicadesa i discreció que envolten les imatges.

Soledat, quietud, calma, silenci,  com si la imatge fos tan sols un pensament, un record o un somni.

Inauguracio dissabte dia 9 de novembre a les 19,30 hores

 

Biografia professional
Nascuda a Barcelona al 1970.
La fotografia sempre ha estat part de la seva vida però no és fins fa 12 anys que decideix dedicar-se professionalment. L’any 2010 coneix al fotògraf Rafael Roa a qui considera el seu mestre i
company i amb qui va treballar molts anys.
Fotògrafa col.laboradora Premis Terenci Moix 2012.
Fotògrafa oficial dels Premis Terenci Moix 2013.
Fotògrafa oficial de Foment  a  l’entrega de les Medalles d’honor i Premis Ferrer i Salat amb el Rei Felip de Borbó al 2014.
Fotògrafa en diferents actes oficials, culturals, polítics i empresarials.
Fa anys que fa tallers de il.luminació i retrat , retrat editorial i nu artístic a diferents llocs com Barcelona, Berga, Andorra, Vic, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, etc…

Exposa la seva sèrie d’autoretrats “autorretrats de l’ànima” al Centre Cultural de Terrassa l’any 2018.

Pel que fa al seu treball personal, sempre hi ha implícita una mirada plenament introspectiva, tot i que per ella tota la fotografia sigui quina sigui la seva finalitat no te a veure només en la imatge sinó en tot el que envolta aquell instant, les sensacions, els pensaments, en definitiva una imatge sempre és una emoció.