Sala de premsa

FOTO ÈGARA 2017

Exposició fotogràfica del concurs social 2017 del Fotoclub Terrassa

FOTO ÈGARA 2017 és una exposició col.lectiva del concurs social de fotografia organitzat pel Fotoclub Terrassa. El nom del concurs “Foto Ègara”, fa referència al mític concurs de fotografia “Trofeu Ègara” organitzat pel Fotoclub Terrassa en els seus inicis amb una gran transcendència en l’àmbit nacional e internacional.

Aquesta col.lectiva recull una mostra de les fotos més valoradas presentadas pels socis i socias del Fotoclub Terrassa al 2017, amb cinc convocatòries (els temes de aquesta edició son paisatge, retrat en blanc i negre, fotografia de carrer “street “, concerts i marina).

Els autors de aquesta mostra son :

Jordi CHAMAGUÉ
Antoni BOIXADOS
Sebastian GABARRÓN
Francesc IÑIGUEZ
Toni LLUCIÀ
Antonio MAKEDA
Jordi LÓPEZ
Xavier MAÑAS
Elena MARFÀ
Joan MARTÍNEZ
Xavier MARTÍNEZ
Rubén MITJAVILA
Pep MOTA
Dolors PEREGRINA
Virgili VERA
Xavier VILAMANYÀ

Rosamary Cortázar

Sintonies

“La pintura de Cortàzar és llum: és impacte de suavitats cromàtiques: La seva obra té un accent especial. Se succeeixen pinzellades descriptives, fortes, que dibuixen i apuntalen l’obra; amb pinzellades denses matèriques, contrastants, plenes de valentia, i convertides en algunes parts de la tel.la en un amalgama de color. I la resta és pura poesia lluminosa, suavitat quasi etèria”….Cortàzar ha trobat el camí de la individualització i en aquest camí està deixant, com inputs del seu tarannà, amb una sèrie d’obres que deixen constància d’una feina pictòrica encomiable.”

Mario Nicolàs
Editor Gal Art

Artista presentada per: 

amics

Sílvia López

poemes visuals

 

inTangible

Allò que ens emociona és tangible o intangible?      

Pot ser tangible i intangible a la vegada?

inTangible neix de l’amistat entre dues dones.

De l’admiració i respecte mutu envers les

disciplines que treballen, sorgeix la intenció d’unir

dos llenguatges, fent-los partíceps l’un de l’altre…

Farners Casas posa text a vuit de les obres

artístiques de Sílvia López per poder-les llegir

mentre les admires i Sílvia aconsegueix que vuit

escrits de Farners es puguin arribar a tocar…        

 

El resultat… escrits tangibles, obres llegides…

 

Sílvia López (Terrassa, 1974)

El 2010 la seva vida dona un gir inesperat i l’art  entra a formar part del seu món. Artista  multidisciplinar, defineix la seva obra com a  poemes visuals treballats des del convenciment  que la vida és un procés de canvi continu.  Dins la seva trajectòria artística troba fonamental fer arribar la força de l’art als demés, per això dedica part del seu temps a desenvolupar projectes educatius i col·labora en diferents iniciatives artístiques inclusives per donar visibilitat als col·lectius de persones amb necessitats especials.  

 

Artista presentat per: 

Logotip Tigomigo horitzontal

Artigas Planas

escultura

La meva inspiració és la dona, m’agrada molt modelar el cos femení amb el seu joc de corbes i sinuositats, elements que s’estrenyen i s’eixamplen , llisquen, rodolen.
Modelar els vestits em diverteix molt, el joc de tensions que produeix un plec de la roba és fascinant, així com modelar uns pentinats fantàstics, galàctics, irreals que conformen un signe de identitat de les meves peces.

La dona que represento és la princesa dels contes tancada en una torre de luxe però inaccessible, la deessa que observa a la humanitat des de la seva solitud o la dona que supera els obstacles diaris, que també expressa la seva joia i esperança, amb passos de ball o fent tombarelles intentant volar i jugant totes elles amb l’equilibri i el vertigen. Un altre part de la meva escultura, i que cada cop agafa més importància, és els elements geomètrics on reposen les meves nimfes, elements que en un principi eren simples bases però que ara són part de l’escultura, elements constructivistes cada cop més complexos. Així com les figures s’inspiren en l’escultura mediterrània, les estructures s’inspiren en el constructivisme rus i l’obre dels escultors bascs Oteiza i Chillida.

En aquest moment de la meva vida l’escultura ocupa quasi tots els moments, ensenyo escultura, dissenyo escultura i produeixo escultura. Estic totalment immers en un món creatiu i hi dedico moltes hores.

Aquest és un moment molt feliç de la meva vida, doncs puc fer el que m’agrada i tinc, a més, el reconeixement del públic de moltes galeries que mostren les meves escultures i dels molts col·leccionistes que compren la meva obra.

Joan Artigas Planas

 

Les escultures de Joan Artigas viuen en una realitat paral·lela que transcendeix la terra. Igual que altres artistes abans que ell, ha sabut dotar a les seves pescadores d’estels d’una presència que ens ajuda a fugir de la vida quotidiana i compartir per uns instants aquest món feliç i lúdic que de vegades també esdevé profund i reflexiu.

Maria Cano Parés
Professora d’Història de l’Art

Artista presentat per: 

Artistes Catalans

Obra gràfica

En aquesta exposició, presentem una selecció d’obra gràfica original de temàtica universal en diferents tècniques (litografia, gravat i fotografia digital), realitzada per 18 artistes diferents però tots ells vinculats a Catalunya i amb una sòlida projecció internacional.

L’obra gràfica és un concepte genèric que abasta un conjunt de diferents tècniques desenvolupades al llarg de segles, des de les més tradicionals com la xilografia fins a les més modernes com la impressió digital. Totes elles neixen d’una mateixa idea; la transferència de la imatge creada per l’artista sobre una forma, que bé pot ser una planxa metàl·lica, de fusta, de pedra, a un suport, generalment paper.

 

Artistes

Francesc ARTIGAU

E. ARRANZ BRAVO, Lluís BARBA

Joaquim CHANCHO

Antoni CLAVÉ

Josep GUINOVART

Josep GRAU GARRIGA

Antoni LLENA

Robert LLIMÓS

Antoni MIRALDA

Josep NIEBLA

PERICO PASTOR

HERNÀNDEZ PIJUAN

Jaume PLENSA

J. RIERA ARAGÓ

Antoni TÀPIES

Joan Pere VILADECANS i ZUSCH

La inauguració tindrà lloc el proper dijous
 dia 4 de gener, a les 7.30 de la tarda

Artistes presentats per: 

Maria Assumpció Raventós

L’acció creadora gairebé universal a l’àmbit de la plàstica de Maria Assumpció Raventós és el reflex d’una vida que no ha tingut altres horitzons que la d’observar les formes naturals i socials que ofereix el món. De terra ferma, observant el mar i el que s’hi albira als horitzons, ulls, sensibilitat i mans de l’artista no han fet altra cosa que atorgar-los formes plàstiques adients, amb suports siguin plans o bé engolits per gruixos matèrics de fibra o de collage. La pintura, el gravat, la tapisseria, tot elaborat sempre segons criteris personals o els que determini els models i/o modes de cada moment i circumstància en relació a les inquietuds creadores abstractes modernes.

Arnau Puig

Retrats d'Antoni Bernad

L’exposició és un dels treballs més rellevants d’Antoni Bernad (Barcelona, 1944) com a retratista. El projecte destaca pel tractament que el fotògraf dóna al retrat i pel valor històric del document.

Bernad utilitza majoritàriament el blanc i el negre amb contrastos delicats que els dota de naturalitat i calidesa. La seva empremta personal, caracteritzada per un diàleg constant entre la llum i les ombres, permet descobrir, mitjançant un exercici de desocultació, l’ànima dels seus protagonistes; un procés tenyit d’atemporalitat que commemora la seva essencialitat creativa.

Natàlia Chocarro

 

Exposició produïda per:

50 m2

Cinquanta metres quadrats és una exposició que recull el treball de 50 grans mestres de la tècnica de l’aquarel·la. 50 artistes que reuneixen entre tots ells més de 2.000 premis i ens presenten 50 aquarel·les de gran format (1x1m). Amb aquesta exposició ens apropem a totes les tècniques de l’aquarel·la, des de la més humida a la més seca, passant per una gran diversitat de temàtiques; figurativa, abstracte, clàssica o contemporània. Una biennal que és un homenatge a l’aquarel·la i que recorre, al llarg de dos anys, dotze sales d’art en diferents ciutats.

Entra els artistes representats trobem a Joan Coch i els terrassencs Jordà i Vitó i Cesc Farrer.

 

Jesús Susilla

Les cares de la natura

Exposició fotogràfica a càrrec de Joan Martínez Martínez, fotògraf  apassionat per la fotografia de natura, membre del Fotoclub Terrassa i de  la Federació Catalana de Fotografia Caminant per la natura, observant el meu entorn he descobert que les  pedres, independentment de la seva mida, també tenen expressió. Tenen  rostre. I això ho he volgut compartir en aquest recull fotogràfic. La natura pren dels elements formes curioses, de vegades, humanes. La imaginació ens permet gaudir-ne.

 

Joan Martínez

35 anys de dansa

 

DIJOUS, 14 DE DESEMBRE, A LES 12h

ACTE DE PRESENTACIÓ DE LA 35a TEMPORADA BBVA DE DANSA i INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ

 

Ara fa trenta-cinc anys que pujàvem el teló de la primera temporada de dansa

Al llarg d’aquest temps s’han fet més de 330 funcions, han passat pel nostre escenari 170 companyies de més de 30 països i 73 ciutats diferents, i el Centre Cultural ha esdevingut un referent per als amants de la dansa. Les seves temporades han mostrat una visió àmplia de la dansa: companyies de ballet clàssic però també de dansa contemporània i flamenc han estat convidades aformar part de la programació.  Amb aquesta exposició volem fer un tomb per la història de la dansa que ha passat pel Centre CulturalT errassa. Volem recordar grans figures, companyies i programes
que ens han fet delir, així com recuperar algunes coses que han dit, des de la crítica, periodistes, entesos en dansa, ballarins, directors de companyies i coreògrafs. Què en pensa el sector de la dansa del Centre Cultural?

Poques vegades tenim l’ocasió de donar les gràcies. Aprofitem aquesta mostra per fer-ho i comencem per qui va posar la primera pedra i els fonaments de la Temporada de Dansa, l’Obra Social de la Caixa de Terrassa, i també a qui li’n dóna continuïtat, el BBVA CX i la FACT. I és un bon moment per agrair al públic el seu suport imprescindible, sobretot als abonats, alguns d’ells amb una fidelitat incondicional, sempre al nostre costat.

Aquesta mostra també és un homenatge Josep Aznar, qui va ser la mirada apassionada de la dansa i ens va deixar un reguitzell d’instantànies, moments increïbles, imatges congelades que expliquen bona part de la nostra història.

I ara, com sempre, treballem amb el desig de viuremés nits de dansa inoblidables. Segur que amb aquesta exposició en recordarem algunes. El compromís amb la dansa, els coreògrafs, els ballarins i les companyies, així com amb els balletòmans, és ferm i esperem seguir gaudint i compartint aquest art amb tots vosaltres.