Centre Cultural - Exposicions - Andrea Allen

Andrea Allen

Trasllats fronterers

Inauguració dijous 19 d’octubre, a les 19h

Volums que es disgreguen, s’uneixen, desapareixen.

Volums transformant-se en diversitat orgànica, que es superposen i encaixen amb altres formes donant lloc al naixement de unes i la desaparició d’altres.

Si quelcom neix i ocupa un lloc, indefectiblement quelcom ha de desaparèixer en aquell lloc limitat i concret.

Els nivells que superposen amb el temps, van amagant part del passat, deixen records nítids i d’altres borrosos.

Aquelles imatges capturades i aturades en aquell temps es tornen a modificar en presència d’un observador amb els seus propis omnis i records, que a la vegada modifiquen el que observa. Imatges inconcluses, obertes, que activen la maquinària d’altres idees.

La il·lusió d’acció en la quietud.

Línies paral·leles, sinuoses i trencades, que conviden a pensar un recorregut, un trasllat.

Espais marcats, simulant illots, que dialoguen en un joc d’atracció i rebuig.

                                                     

Andrea Allen 

 

Nascuda a Buenos Aires el mes de març de 1967, Andrea Allen estudia arts visuals a l’escola de Belles Arts “Carlos Morel” de Buenos Aires. Es gradua com a professora d’escultura l’any 1991 i participa en el taller d’escultura d’E. Valderrey de Buenos Aires. També assisteix al seminari d’anàlisi d’obra de Lluís Felip Noè els anys 2008 i 2009. Participa en diversos concursos de dibuix, pintura i escultura obtenint nombroses distincions.

Del 2002 al 2005 es trasllada i viu a Barcelona on exposa a galeries, fires i espais d’art. Paral·lelament a la seva tasca artística treballa en escenografia i vestuari per a cinema, teatre i publicitat. També desenvolupa la seva activitat com a docent de dansa contemporània. Des del 2010 fins a l’actualitat exerceix com a professora de dibuix i escultura a l’escola de Belles Arts “Carlos Morel”. Treballa en la realització escultòrica de la instal·lació “Entreveros“ per a l’exposició de Luis Felipe Noé al Museu Nacional de Buenos Aires el 2017.

Col·labora en la realització de l’escultura-pictòrica “Facetes” exposada en -ARTEBA- Galeria Rubbers 2016. Realitza l’escultura “Projecte de monuments a la humanitat” 2015 i diversos relleus per Luis Felipe Noé, Buenos Aires 2015. Treballa en el procés escultòric “Coherent oxímoron” per a l’exposició Noè segle XXI presentada a la Fundació Fortabat, Bs.As 2014.

Col·laboradors