Centre Cultural - Exposicions - Ángel Camino

Ángel Camino

La foscor visible

L’impuls de crear sorgeix de l’atzar,
de les trobades fortuïtes,
de la naturalesa, dels sentiments.
Al realitzar una escultura estem fent una afirmació d’allò visible,
d’allò que ens envolta i que contínuament apareix i desapareix

Inauguració dijous 7 de novembre, a les 19h

 

‘Sempre he volgut moure pedres’ explica Camino, ‘al fer-ho, es posen en ordre tant les seves formes com els seus continguts’. Amb les seves escultures l’artista busca respostes a preguntes que porten a fer-se altres preguntes. ‘Intento ordenar el caos’, sintetitza. 

A l’exposició La foscor visible, Camino ens mostra una estreta interrelació i complementarietat entre les peces, combina gravat i escultura, aplicant ambdues tècniques, sovint aplica gravat a l’escultura i escultura al gravat. ‘Què és sinó una planxa de gravat calcogràfic sino un baix relleu?’ es pregunta el crític d’art Francesc Carbonell en el text de presentació.  

‘ De la oscuridad surgió la luz. Junto a la luz, nació la sombra. Sin luz no habría formas y sin formas no habría materia. La luz  la sombra muestran la corporeidad de los objetos, de las esculturas.’

Ángel Camino

Ángel Camino va néixer a Valladolid i va viure al País Basc on va conèixer l’escultor Jorge de Oteiza i va posar rumb a la seva vena artística mentre seguia els seus estudis de Química Industrial. Més tard. va estudiar a Deba (País Basc) l’Escola Massana (Barcelona) i a l’Atelier 17 a París. Als anys setanta i vuitanta es va dedicar a la docència a l’escola Illa de Sabadell, a l’Escola Massana i l’Escola de Gravat de Calella, entre d’altres centres. Actualment resideix i té l’estudi al Penedès. Algunes de les seves obres de caràcter monumental es poden veure de forma permanent a Amurrio (Álaba), Corea del Sud, Begues i Fuerteventura. Camino ha obtingut diversos premis, tant de gravat com d’escultura, beques i reconeixements.

Text de Manel Gibert

 

Artista presentat per: 

 

Col·laboradors