Centre Cultural - Exposicions - Anna Comellas · pintures

Anna Comellas · pintures

7 apunts sobre Walser i 1 apunt blanc

 

inauguració dijous dia 7 de març a les 19h

7 era el número preferit de l’escriptor Suís Robert Walser. 7 són els escrits que he triat per aquest projecte que comença amb 7 apunts sobre la lectura de 7 textos de Walser.

Vaig començar el projecte amb un quadern d’apunts on anotava tots els pensaments i reflexions que sorgien de les meves lectures, escrivint sobre paper carbó, i utilitzant-lo diverses vegades perquè les paraules fossin cada vegada més il·legibles. D’aquí va sorgir la publicació del petit llibre negre, i d’aquí una sèrie d’obres en diferents tècniques i formats visualitzant allò que roman ocult en les pàgines.

En aquesta exposició es mostren part de les obres creades per aquest projecte i un apunt final, on la neu tot ho apaga

Un tema sobre els que fa temps reflexionava va sorgir d’aquesta experiència: La confrontació entre l’existència a través de la visibilitat i l’existència real. Unes fulles de paper carbó, que tenia des de feia molt de temps, romanien intactes en un calaix del taller. No obstant això sempre estaven presents al meu cap, ja que la màgia i simbologia del material, així com la seva relació pel que fa a còpia i inversió, estan lligades a certs conceptes del gravat. L’acte d’escriure manualment sobre el paper carbó en totes les obres del projecte pot semblar a primera vista inútil. Gran part d’aquest procés no es visualitza clarament en l’obra però forma part d’un procés on la interiorització de l’escriptura i el gest al mínim i minuciós és important.

En aquest projecte apareix en totes les obres, sigui com a mitjà o com a resultat: Còpia, memòria, transcripció, grafisme, manuscrit, conceptes relacionats d’alguna manera amb Walser. L’acte d’escriure en el paper, així com el de dibuixar en el full o gravar en la matriu, es converteix moltes vegades en un passeig per la memòria, les preocupacions, les ocupacions i els pensaments. També el format del llibre, com a contenidor de continguts que amaga al seu interior com objecte, en forma part.

 

Anna Comellas

 

Artista presentada per: 

 

Col·laboradors