ESP On som?

Centre Cultural - Exposicions - Artigas Planas

Artigas Planas

escultura

La meva inspiració és la dona, m’agrada molt modelar el cos femení amb el seu joc de corbes i sinuositats, elements que s’estrenyen i s’eixamplen , llisquen, rodolen.
Modelar els vestits em diverteix molt, el joc de tensions que produeix un plec de la roba és fascinant, així com modelar uns pentinats fantàstics, galàctics, irreals que conformen un signe de identitat de les meves peces.

La dona que represento és la princesa dels contes tancada en una torre de luxe però inaccessible, la deessa que observa a la humanitat des de la seva solitud o la dona que supera els obstacles diaris, que també expressa la seva joia i esperança, amb passos de ball o fent tombarelles intentant volar i jugant totes elles amb l’equilibri i el vertigen. Un altre part de la meva escultura, i que cada cop agafa més importància, és els elements geomètrics on reposen les meves nimfes, elements que en un principi eren simples bases però que ara són part de l’escultura, elements constructivistes cada cop més complexos. Així com les figures s’inspiren en l’escultura mediterrània, les estructures s’inspiren en el constructivisme rus i l’obre dels escultors bascs Oteiza i Chillida.

En aquest moment de la meva vida l’escultura ocupa quasi tots els moments, ensenyo escultura, dissenyo escultura i produeixo escultura. Estic totalment immers en un món creatiu i hi dedico moltes hores.

Aquest és un moment molt feliç de la meva vida, doncs puc fer el que m’agrada i tinc, a més, el reconeixement del públic de moltes galeries que mostren les meves escultures i dels molts col·leccionistes que compren la meva obra.

Joan Artigas Planas

 

Les escultures de Joan Artigas viuen en una realitat paral·lela que transcendeix la terra. Igual que altres artistes abans que ell, ha sabut dotar a les seves pescadores d’estels d’una presència que ens ajuda a fugir de la vida quotidiana i compartir per uns instants aquest món feliç i lúdic que de vegades també esdevé profund i reflexiu.

Maria Cano Parés
Professora d’Història de l’Art

Artista presentat per: 

Col·laboradors