Centre Cultural - Exposicions - LightXplorers

LightXplorers

Fotografia nocturna i lightpainting 

A càrrec del grup LightXplorers , del qual forma part el soci del Fotoclub Terrassa Antonio Makeda.

Què​ ​és​ ​el​ ​Lightpainting?

La tècnica de lightpainting és una de les més curioses i vistoses de la fotografia. Consisteix en dibuixar amb llum directament en la fotografia en una exposició perllongada, la foscor és l’escenari i la nostra càmera ens mostra un llenç negre en el qual tenim l’oportunitat de pintar amb colors, brillantors, ombres, etc…

La càmera capta el moviment de la llum i plasma el dibuix creat, línies, formes o el que sigui que se’ns pugui arribar a ocórrer. És un món ple de possibilitats creatives. Aquesta tècnica ha estat utilitzada com a activitat artística per nombrosos fotògrafs d’avantguarda des de ja fa anys, fins hi tot Pablo Picasso i Henry Matisse van explorar el món de la fotografía experimental i artística, guiats per Gjon Mili.

L’exposició:

L’exposició, és una mostra de la nostra trajectòria, amb ella, volem apropar a totes les persones fins a aquesta tècnica, la qual, ens ofereix infinites possibilitats creatives, dins de la fotografia artesanal de llarga exposició. Volem compartir la nostra peculiar visió de la fotografia i les infinites possibilitats que ens brinda aquesta tècnica, si ens ho proposem, ens pot transportar a mons màgics plens de efectes de llum, cada imatge és un món, cada imatge és una història, cada imatge és una aventura.

Som Lightxplorers, un grup format per 5 persones apassionats de les fotografia residents a Barcelona, nascut al Desembre del 2016, oficialment presentat en públic al Gener del 2017, hem decidit unir-nos per fer allò que més ens agrada i això és la fotografia, amb especial dedicació a la Nocturna i Light painting, després d’haver parlat en diverses ocasions ens vam decidir a llançar-nos a per totes, formant aquest grup que hem batejat com LightXplorers, el grup neix amb moltíssimes ganes de fer projectes, participar i ajudar en tot el possible a qui ho requereixi.

Cada integrant té una visió o acostament diferent, però, entre tots ens complementem per poder abordar els diferents projectes que volem dur a terme, tots tenim moltes ganes de seguir aprenent i de compartir els resultats, així que sempre que podem, ens llancem a la recerca de nous reptes o practiquem amb tècniques o eines que no hàgim fet servir abans.

Coneix​ ​els​ ​integrants​ ​de​ ​Lightxplorers:
Kiko Herrera Matos
David Araujo Vazquez
Antonio Makeda Espinosa
Esteban García Montoro
Ramon Perez Garcia

visita​ ​la​ ​nostra​ ​web:​ www.lightxplorers.com

Col·laboradors