Centre Cultural - Exposicions - Maria Orpí · pintura i escultura

Maria Orpí · pintura i escultura

 Abstraccions, volums i textures

L’exposició  pretén ser un  petit recull de la trajectòria d’aquesta artista que s’inicià en aquest camp realitzant uns estudis a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa¡ en les especialitats d’escultura, pintura i  ceràmica. Amb professors com: Ferran Bach-Esteve, Gabriel Verderi i Ángela Ubasart. Com també en el taller del tallista J.Panés.

Inauguració dijous, 4 d’abril, a les 19h

Maria Orpí. Persona compromesa amb el món artístic i cultural de la seva ciutat, Terrassa. Ha estat tresorera i vocal  de l’Associació d’Escultors de Catalunya i vocal dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals. La seva inquietud artística és  tant activa, que participa i exposa tant individual com col·lectivament en biennals, certàmens i premis d’arreu del país. Ha mostrat la seva obra per a moltes poblacions de  Catalunya com Matadepera, Castellgalí, Sabadell, Manresa, Barcelona, Girona, Tarragona, Santes Creus…per la resta de l’estat i fora, al principat d’Andorra, Estats Units, Bolonya i Gal·les.                                                                                                                                               

Alguns crítics han descrit la seva obra així:  

“…l’artista interpreta, conforme el seu imaginari, l’abstracció impressionista i demostra un rigorós interès per la matèria i per la impressió perceptiva dels colors. En cada peça crea i recrea al mateix temps un món de precises gestualitats plàstiques .La pols de marbre, la pintura acrílica, l’oli, els pigments, la terra volcànica, el làtex i altres materials són habituals en les seves obres. Per Orpí són importants també els materials humils com el paper, el cartró, la sorra, els fils… que l’interessen per la seva expressió plàstica i s’adapten perfectament al seu llenguatge artístic ….”                                                                           

                                                                                                                 Fèlix Riaza (crític d’Art)

“…cada tela, es trabajada bajo índices que inciden en una cromacidad que se mueve entre el gris y el negro. Entre el contraste que representa la coloración fuerte, con la dèbil. Entre la realidad de exteriorizacion, un depurado dibujo y, la unidad, con la desenvoltura, que en este estudiado caso, viene representado por un comunicado, lleno de natural sinceridad. Las siutaciones escènicas, van del relieve, a la màgia de planteamientos artísticos planos, que nos llevan a adivinar las màgicas formas de un simbolismo embriagador, a la vez que atormentado, ya que se halla dentro de un mundo atàvico , inculcado por un cosmos sufridor i magnànimo a la vez.”

                                                                                                                Josep Lluís Ponce (crític d’Art)

Artista presentada per: 

amics

 

Col·laboradors