Centre Cultural - Exposicions - Marta Moreu

Marta Moreu

escultura

Equilibri i força, un viatge introspectiu a l’interior de l’home

Marta Moreu és una escultora catalana nascuda a Barcelona el 1961 que ha estat vivint i desenvolupant el seu art per diferents llocs del món (Barcelona, Minneapolis,  Düsseldorf, París, Madrid, Miami i Mèxic). Ara, ens apropa a l’Espai La Galeria del Centre Cultural Terrassa l’exposició Equilibri i força, una trentena d’escultures de diferents tamanys creades en els dos darrers anys i algunes de noves que no han estat mai exposades. 

‘Amb aquestes escultures figuratives intento representar una realitat onírica. Una realitat que ve del meu subconscient, dels meus somnis, creant un discurs autobiogràfic. És una cerca constant del sentit de la nostra existència’.

Les seves creacions neixen del subconscient i dels seus sentiments més profunds, amb la intenció de comunicar i expressar d’una manera pràcticament autobiogràfica i sincera, tot buscant l’autenticitat. És una artista figurativa però la distorsió, el moviment, la ingravidesa i el simbolisme l’ajuden a crear el seu propi  món imaginari, que escapa de la realitat i s’acosta més al lirisme.

Al llarg de la seva carrera artística, per realitzar la seva obra Moreu ha utilitzat diferents materials, com fusta, pedra, fang entre altres, però el bronze sempre ha estat el seu material preferit. La noblesa i la durabilitat i la flexibilitat del bronze han estat unes de les qualitats per les quals l’artista l’ha triat. El bronze li permet fer formes que amb cap altre material podrien fer-se, li permet allargar, doblegar i soldar les seves figures en posicions d’equilibri a vegades impossibles. Els colors de les seves pàtines i la textura rugosa utilitzada en els seus acabats, són essencials per donar més intensitat expressiva a la seva obra, amb un cert dramatisme, sense abandonar aquest estil auster i depurat. Malgrat la duresa i el pes del material,  les seves escultures ofereixen una sensació de lleugeresa i ingravidesa. ‘Quan modelo intento cercar l’esperit del objecte, la seva ànima , no només  vull representar un cos humà com a matèria’, conclou.

Les seves escultures s’han exposat en galeries d’arreu del món: New York, Seattle, Ketchum, Charlotte (Estats Units), Montreal (Canadà), París, Barcelona, Valencia, Madrid, Londres, Bèlgica (Europa),  i Singapur (Àsia). També ha participat en prestigioses Fires d’Art com: Chicago Art·Fair, Miami Art·Fair, Palm Beach Art·Fair (Estats Units), Toronto Art·Fair (Canadà), Estrasburg Art·Fair i Gante Art·Fair (Europa), Hong Kong Art·Fair, entre d’altres. Actualment viu i treballa a Barcelona, combinant el seu treball amb l’ensenyament de modelat i escultura al seu taller.

Artista presentat per: 

logo-fons-negre-b-n-espaigdart

 

Col·laboradors