Centre Cultural - Exposicions - Rosa Torres

Rosa Torres

L’harmonia dels colors

Inauguració 18 d’octubre a les 19h

– Per a Rosa Torres, el color no dóna sentit a l’obra, sinó que “és” l’obra – Qualsevol pot identificar l’obra de Rosa Torres una vegada ha vist diverses peces seves. I això és degut com empra el color. Es pot dir que gairebé tots els artistes els reconeixem per la seva temàtica i, en ocasions, per com estableixen la composició. Rosa Torres es diferencia de pràcticament tots els altres pintors, no pels tons que utilitza –podríem trobar vermells i verds tan potents com els seus-, sinó per la manera com estableix la relació entre ells.

Rosa Torres és l’única pintora que travessa el món de la pintura treballant-la de la manera més revolucionària, sense pretendre revolucionar res. Ella ha seguit un procés creatiu personal desenvolupant la majoria de teories del color, establertes al segle XX –per bé ella no ha seguit cap, sinó que les ha intuïdes.

Francesc Miralles
Comissari, historiador i crític d’art

 

Rosa Torres (València, 1948) és una reconeguda artista que va estudiar Belles Arts a l’escola de Sant Carles de València. A finals dels anys seixanta i a principis dels setanta va entrar en contacte amb les avantguardes valencianes, va ser en aquesta època que va col·laborar amb l’Equip Crònica i va començar a exposar a la Galería Sen de Madrid, amb qui hi va treballar gairebé cinquanta anys. Des del 1970 ha realitzat més de setanta exposicions individuals a galeries privades i institucions. D’esperit avantguardista, no va seguir el camí de l’art de la crítica social sinó un de més trencador i innovador, en comptes de donar importància al tema Torres dóna tot el pes al color.

 

 

Exposició produïda per:

Col·laboradors