Sala de premsa

Cobertura

Bruno Oro i Clara Segura

Bruno Oro i Clara Segura es retroben de nou als escenaris per interpretar múltiples personatges en to de comèdia. Una història hilarant i tendre sobre l’amor, el desamor, l’èxit i el fracàs.
La parella artística de Vinagre, la sèrie de TV3 més vista a les xarxes deu anys després de la seva estrena, es ficarà a la pell d’innumerables personatges en una altra vibrant comèdia que
girarà entorn del món del cinema i de com les noves tecnologies estan afectant les relacions humanes. Serà el debut en la direcció de Clara Segura, i Bruno Oro serà coautor del text juntament amb Alejo Levis – Immortal, Life Spoiler-.

Entre els personatges que interpretarà la parella no hi faltaran alguns homenatges a la sèrie Vinagre, com les caixeres del supermercat Yeni i Eli. Una obra que comptarà amb suport de vídeo – assistim a l’estrena d’una pel·lícula – i que inclourà al públic en l’espai escènic com a protagonista actiu de la trama.

 

Sinopsi

Guillermo Peñalvar, un director de cinema argentí, ha d’enfrontar-se amb el passat al rebre un homenatge per la cèlebre pel·lícula que el va dur a la fama “Quiero nadar en tus ojos” i a conèixer la seva actual parella, l’actriu Roxana.

Avui, 10 anys més tard d’aquell rodatge, la parella pateix una crisi. La Roxana ha esdevingut una icona feminista a les xarxes socials i la seva carrera professional es troba en el seu millor moment. En canvi, el Guillermo, està vivint un declivi professional.

La projecció de la pel·lícula podria ser un moment especial per fer-los recordar allò que els va unir però un imprevist mundial fa trontollar-ho tot.

 

Espectacle en català

MANEL

Per la bona gent

Després d’aconseguir el número 1 de la Lista Oficial de Ventas (física i streaming) amb Per la bona gent (Ceràmiques Guzmán, 2019) MANEL inicien la gira de presentació del seu nou àlbum. Únic artista en entrar al cim dels charts espanyols quatre vegades consecutives amb discos cantats en català, la banda barcelonina ratifica la seva aposta pel pop contemporani en dotze cançons produïdes juntament amb el novaiorquès Jake Aron que, en directe, es combinen amb un repertori que ja és història. Una història que, més enllà del seu gairebé mig miler de concerts arreu de la geografia ibèrica, però també en llocs
tan diversos com els Estats Units, Argentina, Mèxic, França, Gran Bretanya, Irlanda, Luxemburg, Suïssa, Alemanya i Filipines, no ha fet més que començar.

I és que, immediatament després de tancar la gira més llarga i exitosa de la seva carrera, la de Jo competeixo (2016), el novembre de 2017, Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé van posar en marxa el seu propi segell discogràfic, Ceràmiques Guzmán. La llargament esperada reedició en vinil d’Els millors professors europeus (2008) i 10 milles per veure una bona armadura (2011) van ser el pròleg perfecte per al llançament de Per la bona gent, un viatge al·lucinant a cavall d’un so personal i absolutament intransferible. Electrònica, tradició i elements del classicisme hip hop (l’ús del sampler) i del
present urban per demostrar que, de Manel, només es pot esperar el més inesperat.

 

www.facebook.com/manelweb
www.twitter.com/grupmanel
www.instagram.com/grupmanel/
www.manelweb.com

David Bueno

La cultura com a motor d’evolució cerebral

El cervell és l’òrgan de la pensa, i la seva activitat genera tots els processos mentals. Molts d’aquests processos es relacionen d’una o altra manera amb la cultura.

D’una banda, perquè l’acumulació de coneixements i la transformació cultural necessiten un suport capaç d’emmagatzemar-los i reexaminar-los, i aquest suport és el cervell.

D’altra banda, perquè la cultura és prou forta per alterar no només la nostra visió del món, sinó també, físicament, el nostre cervell, i condicionar, fins i tot, les respostes més instintives.

La cultura sorgeix, o és conseqüència, de la ment humana, i la ment humana depèn de la cultura.

En aquesta conferència es parlarà de la relació bidireccional i retroalimentada que existeix entre el cervell i la cultura, que fa que s’enriqueixin mútuament fins a esdevenir un poderós aliatge.

Es parlarà de la història evolutiva de la nostra espècie, i s’analitrzarà què té d’especial el cervell humà. La conclusió final serà que un cervell cultivat i flexible és un cervell rejovenit, capaç de conquerir cotes més elevades de lliure albir.

David Bueno és doctor en Biologia, professor i investigador a la Secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament i director de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1ST de la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria professional i acadèmica, centrada en la genètica del desenvolupament i la neurociència i la seva relació amb el comportament humà, especialment relacionat als processos educatius i d’aprenentatge, s’ha desenvolupat principalment a Barcelona. Ha estat també investigador a la Universitat d’Oxford, i ha realitzat estades a la Universitat d’Innsbruck (Àustria) i l’European Molecular Biology Laboratory de Heidelberg (Alemanya).

Imparteix classes de diverses matèries del camp de la genètica, la divulgació científica i la formació del professorat, i participa en diversos Màsters i Postgraus en neuroeducació. Ha publicat seixanta articles científics en revistes especialitzades, i és autor de dinou llibres d’assaig i divulgació.

També és autor o coautor d’una trentena de llibres de text de primària, secundària, batxillerat i estudis universitaris, i col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació, on ha escrit més de 600 articles.

També ha contribuït a diverses obres enciclopèdiques, i col·labora en programes de ràdio i televisió. El 2010 va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica, el 2018 el Premio Magisterio per la seva contribució a la neuroeducació, i el 2019 la Distinció del Claustre de Doctors de la UB per la seva contribució a la divulgació científica.

Ha participat i participa en diversos projectes de reflexió i innovació educativa promoguts per la Generalitat de Catalunya, i des de fa 11 anys és el coordinador de la matèria de Biologia de les Proves d’Accés a la Universitat a Catalunya, on ha potenciat el canvi de les preguntes memorístiques tradicionals per preguntes de reflexió i anàlisi en contextos reals.

Lluís Sanromà

ACTE CANCEL·LAT

properament anunciarem nova data Més info

Mua, el petó més solidari

MuaSolidaris neix fruit de la necessitat que hi ha a la investigació com a única via per avançar en els tractaments per trobar cura de la leucèmia infantil. La sanitat pública no aporta els recursos necessaris i les farmacèutiques no inverteixen prou per no ser rendible per als seus comptes de resultats. Des de l’any 2014, a través de diverses activitats solidàries, la nostra associació ha aportat més de 246.000 € perquè l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona pugui seguir investigant.

 

Lluís Sanromà

Diplomat en RRLL l’any 1998

Director Territorial Canal Directe a Assegurances Pelayo desde 1999 fins 2016.

A partir del 2017 inicia etapa professional com Agent Exclusiu d’Assegurances Pelayo.

President de l’associació Mua Solidaris des de la seva fundació al Novembre 2016.

 

La conferència tindrà lloc a la Sala d’Actes

 

Aina Barca

ACTE CANCEL·LAT

properament anunciarem nova data Més info

Creant esperança al Nepal

Explicació de la situació de discriminació que viuen els nens i nenes amb discapacitat intel·lectual del Nepal i la feina que fem desde la ONG Familia de Hetauda per la seva integració en la societat a través de l’educació especial, la fisioteràpia i la inserció laboral. Com vam crear Asha School, la primera escola d’educació especial del districte de Makwanpur (sud de Nepal) i totes les dificultats viscudes per establir aquest projecte.

AINA BARCA. Emprenedora social, activista pels drets de les persones amb discapacitat.

Eduard Sala

ACTE CANCEL·LAT

properament anunciarem nova data Més info

 

Va de vida: Quan la vida va de preguntes, de motxilles que pesen i d’històries amb rostres concrets

Els aprenentatges més importants que fem són els viscuts amb intensitat, molt especialment els viscuts en els moments de més fragilitat, quan la boira o la foscor semblen haver-se fet els amos del nostre paisatge vital.

Aprenem de la vida quan mirem amb la mirada adequada i reconeixem el valor de cada història en minúscula, d’aquelles històries de persones singulars amb noms concrets de les quals som testimonis i n’aprenem.

Per això creixem també quan acompanyem persones en situacions d’extrema vulnerabilitat, a les quals ha tocat viure la cara menys amable del món, amb el vent en contra, la motxilla pesada i les portes tancades…

D’ells he après a plantejar-me preguntes com:

Com sabrem que la nostra vida ha valgut la pena?

Quina conversa tinc pendent des de fa temps amb algú que realment m’importa?

Què és el que aporto realment a qui em coneix de veritat?

Per què seré recordat?

Per això Va de vida

 

Eduard Sala és Cap de l’Àrea Social de Càritas Diocesana de Barcelona,  coach i formador. És llicenciat en Filosofia i Lletres i Educador Social.  Ha dirigit diversos serveis adreçats, d’una banda, a persones en situació d’exclusió social, sense llar, amb drogodependències, internes en centres penitenciaris o excarcerades. D’ altra banda, a infants i joves en situació de risc, tant en medi obert com en medi residencial.

 Durant 14 anys ha estat professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Fundació Pere Tarrés- Universitat Ramon Llull. 

Actualment, és patró de diverses fundacions: 

–  Fundació Acollida i Esperança (atenció a persones en situació d’exclusió social afectades de SIDA-VIH)

–  Arrels Fundació (atenció a persones en situació sense llar) 

–  Fundació Centre Educatiu i de Lleure – C.E.L. (atenció en medi obert a infants, adolescents i famílies en situació de vulnerabilitat)

Acaba de publicar el llibre ‘Va de Vida’,  guanyador del premi Feel Good 2019 que atorga la Fundació Bancària La Caixa i Plataforma Editorial.

 

Peyu

El gallardo español

En Peyu s’ha decantat pel camí fàcil aquesta vegada. Per no buscar-se més merders dels que ja té, posa en escena un clàssic de la literatura castellana: El gallardo español de Miguel de Cervantes. Espectacle íntegrament en castellà on l’escenari de l’etern conflicte entre moros i cristians serveix d’excusa per explicar una història d’amor prohibit.

Peyu es carrega tot el pes de l’obra a l’esquena i és el mateix actor qui interpreta a tots els personatges: Alimuzel, Don Fernando, la princesa Arlaxa…Salvant les distàncies i per d’escriure-ho d’una manera gràfica, en Peyu fa a El gallardo español el que feia Lluís Homar a Terra Baixa. Diem ‘salvant les distàncies’ perquè evidentment Terra Baixa no s’assembla gens a El gallardo español

 

Espectacle + Col·loqui

Qui no entengui l’espectacle o estigui encuriosit per aclarir com s’ha gestat tota la posada en escena podrà quedar-se al posterior col·loqui, on en Peyu, molt amablement, contestarà les preguntes del públic.

Un no és més intel·ligent ni més tonto per anar o no anar al teatre, però sí que és veritat que al que hi va almenys li dóna una aparença de persona culta. Si anar a teatre ja et dóna una certa categoria intel·lectual, quedar-te al posterior col·loqui per intercanviar impressions amb els protagonistes t’envia directament a dalt de tot de la piràmide dels erudits. Quedar-vos al Col·loqui us farà més cultes i més dignes.

Elena Gadel & trio

Als 14 anys ja formava part del grup de gospel Masoulfield i als 19 anys va entrar en el concurs televisiu Operación Triunfo en el qual va gravar el seu primer disc. Ha centrat bona part de la seva carrera en el teatre musical protagonitzant espectacles com a Mar i Cel, Grease i El Petit Príncep.

La seva veu ha estat la banda sonora de la pel·lícula documental Enxaneta. La cantant i actriu va publicar el seu primer llarga durada De madera l’any 2012 . Un disc de pop, on també hi tenen cabuda el flamenc, el funk i fins i tot el jazz, tot passat pel sedàs de l’espectacular veu d’aquesta barcelonina. El 2010 va presentar el seu primer disc en solitari Tocant fusta.

 Gadel oferirà un repàs de la seva trajectòria i inclourà alguna sorpresa musical

Andrea Motis Quintet

CONCERT SUSPÈS

– Si va comprar les entrades en efectiu o amb targeta de crèdit a la nostra taquilla, preguem que vingui al Centre Cultural quan les autoritats permetin l’obertura del Centre

– Si les va comprar a través de la web es farà la devolució automàticament

 

The art of quintet

El quintet d’Andrea Motis celebra 10 anys de trajectòria amb una discografia conjunta de 8 CD’s i desenes de col·laboracions en altres projectes de Joan Chamorro.

En aquesta ocasió, proposa un concert d’originals dels 5 components del quintet i un repàs als temes clàssics del seu repertori.

Amb la música d’ídols de la talla de Louis Armstrong i Chet Baker, la jove trompetista, cantant i compositora barcelonina porta enlluernant al públic des de 2012, any en què Quincy Jones es va fixar en ella i la va convidar a compartir escenari en el Festival de Peralada.

El seu mentor Joan Chamorro, el veterà del jazz català, fa un gran treball des de la Sant Andreu Jazz Band, la big band més jove d’Europa. La seva trajectòria com a saxofonista (entre d’altres instruments) és tan brillant i dilatada que sería inútil intentar resumir en aquestes breus línies. Tete Montoliu, Slide Hampton, Bebo Valdés, Randy Brecker, Manhattan Transfer, Steve Wonder… L’elenc de músics amb els quals ha treballat és impressionant  

Andrea Motis va fer el seu debut en solitari sota el segell Impulse Records amb l’àlbum Emotional Dance, gravat a Nova York al costat del seu quintet i d’una  banda formada per músics catalans i nord-americans, i produït per Jay Newland i Brian Bacchus (conegut pel seu treball amb Norah Jones i Gregory Porter). El seu últim treball és Do outro lado do Azul,  dedicat a un dels països que més han influït la música universal, Brasil.

Ha presentat el seu espectacle en els millors Festivals de l’escena jazzística tan nacional com  internacional,  Donosti, Vitoria, Madrid, Saragossa, París, N. York, Japó, Berlín, Roma, Milà, Corea.

Motis vindrà molt ben acompanyada pel Joan Chamorro al contrabaix,  Ignasi Terraza al piano, Josep Traver a les guitarres i Esteve Pi a la bateria. 

 

Blaumut

Gira 0001

Blaumut presenta el seu nou treball discogràfic. El grup ultima els darrers detalls i l’enregistrament del seu últim disc que veurà la llum el primer trimestre de 2020. Serà el seu quart disc d’estudi després d’Equilibri, l’exitós debut amb El Turista, i la confirmació amb El primer arbre del bosc.

En directe, Blaumut s’ha revelat com una banda imaginativa, amb la capacitat per a reinterpretar les seves cançons, adaptant el seu repertori a la perfecció a diferents tipus de format i escenari. Des de grans conjunts orquestrals a formacions més properes al pop-rock, Blaumut ha sabut girar amb naturalitat per teatres, auditoris, sales i festivals oferint sempre un espectacular directe per Catalunya i a tot l’Estat. Blaumut ha guanyant els premis més prestigiosos de la música en català, una prova de la qualitat i popularitat d’un grup que compta a més amb dos dels videoclips més visionats de la història de la música catalana; Bicicletes (3.390.000 ) Pa amb oli i sal (gairebé 6 milions de reproduccions).