Sala de premsa

El Rey León

El primer tribut d’El Rey León a Espanya arriba a Terrassa amb temes musicals originals de les pel·lícules El Rey León 1, 2 i 3. Un concert familiar amb impressionants veus en directe, apassionants coreografies i una atractiva posada en escena ambientades en la sabana africana.

L’espectacle compta també amb altres temes musicals de pel·lícules i temes pop actuals. La Compañía Onbeat, ha fet temporada  estable a la Gran Vía de Madrid amb un enorme èxit de públic i ha girat per més de 35 comunitats autònomes amb els seus espectacles familiars.

Assaig obert de 'Triple Bill'

ASSAIG OBERT: 14 d’abril d’11h a 13h a la sala d’actes

El Ballet de Catalunya convida al públic a veure el treball previ a l’estrena del dia 28 d’abril amb classes i assajos oberts. D’aquesta manera podreu veure i conviure amb la companyia, i descobrir el treball diari i la posada en escena.

Més informació sobre l’estrena de Triple Bill del 28 d’abril: http://www.fundacioct.cat/programacio/triple-bill/

foto de Ballet de Catalunya.

Presentació llibre 'La força d'un destí'

Martí Gironell presenta el seu darrer llibre, Premi Ramon Llull 2018. 

Organitza: Òmnium Cultural

Lloc: Aula Magna

Sinopsi de La força d’un destí:

Amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni. A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon. A punt de ser cridat a files per anar a la guerra de Corea, torna a fugir a Hollywood, on un seguit de cops de sort el porten a viure a un pam de la glòria, a tocar de les estrelles de cinema que admira i de qui es convertirà en amic i confident. Amb James Dean projecten un restaurant plegats i malgrat la seva mort obrirà La Scala, un establiment que es convertirà en el referent del Hollywood dels anys cinquanta i seixanta, amb estrelles habituals com Paul Newman, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor o els Kennedy. Preocupat per oferir no només un espai de confidencialitat sinó també un servei acurat a les celebrities del Hollywood daurat, Leon torna a Catalunya per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi.

Jean Leon demostrarà, amb una vida de pel·lícula, que amb sacrifici i esforç els somnis són a l’abast de tothom, perquè viurà en una època en què tot és possible.

Va ser en aque­lles festes que va entendre que s’havia d’adaptar a una cultura, a una llengua i a un nou món. Un entorn canviant, un paradís ple de llum, de volun­tat, però també de riscos. Va aprendre a tractar cada persona de manera diferenciada. Era una ha­bilitat gairebé innata que en aquell ambient es transformava en l’eina idònia per triomfar. I va ser decisiu per a ell adoptar el que anomenava l’estil Chester. De mica en mica va reproduir-ne les ma­neres, el comportament, el llenguatge… i hi va imprimir el seu propi segell.

 

 

Terrassenquisme i Catalanisme

Singularitats ideològiques i polítiques en la Catalunya de la Restauració: Josep Soler i Palet i el salisme

Lloc: Aula Magna

Hi intervindran:

Alfredo Vega, alcalde de Terrassa

Josep Puy i Juanico, historiador i autor de l’edició

 

Organitza: Fundació Torre del Palau

Col·labora: Òmnium i Ajuntament de Terrassa

Damaris Gelabert

NOU ESPECTACLE!

Toti Soler i Gemma Humet

Música i poesia, dues formes d’art germanes que juntes creixen i germinen. Dues veus unides cap a l’emoció. Així toquen i canten Toti SolerGemma Humet.

Una forma personal sensible i profunda de compondre, interpretar i posar veu als poetes.  Un univers de guitarra i cançó.

Des que va iniciar la seva carrera artística el 1965 amb Els Xerracs, Toti Soler ha conreat un camí prolífic amb més d’una trentena de discos publicats, infinitat de col·laboracions musicals i discogràfiques i nombrosos amics i companys de viatge… Ara es presenta acompanyat de la delicada i alhora intensa veu de Gemma Humet i del seu trio (Marc Prat al contrabaix i Arnau Figueres a la percussió), amb qui ens proposa un recorregut captivador per a seva obra de guitarra i cançó –tan mediterrània i universal- a través dels millors temes que ha escrit durant més de mig segle de dedicació a la música. Una forma personal, sensible i profunda de compondre, interpretar i posar veu als poetes.

David Verdaguer i Oscar Machancoses

Dos machos verdes fritos

Dos hombres hartos de que la vida les trate a patadas y en especial los entes del sexo opuesto, deciden exponer sus sentimientos más íntimos a viva voz sin tapujos ni pudor alguno. Una visión del desamor desde una óptica puramente machista en la que estos perdedores van hilvanando mordaces pensamientos que no dejan títere con cabeza ni a ellos mismos ni a su propia masculinidad.

Todo ello pasando por un amalgama de bellas melodías y canciones que se ajustan a la perfección a este concepto estético tan elevado.

Un espectáculo que oscila entre el teatro, el vaudeville, el recital musical y la comicidad más absurda y surrealista acompañada de una filosofía nocturna a la que sólo unos pocos elegidos pueden acercarse.

David Verdaguer como Macho Posterior.

Roger Mas & Quartet

Parnàs

Roger Mas encarna com ningú el prototip del cantautor: agermanar música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Ho ha demostrat a cada disc, reinventant-se en trobador incipient, crooner de cobla, artista tel·lúric, bluesman rutilant, estrella del pop, rapsode profund o un doll de veu fonda. Tots encarnats en els temes, estils i grups més diversos.

Poeta entre músics i músic entre poetes, ara, amb una veu en plena maduresa, se’ns endú de viatge al PARNÀS, al jardí dels poetes, on insisteix en emocionar-nos amb les veus dels altres i músiques noves. Complerts els vint anys del seu primer disc, ens presenta PARNÀS.

Al disc -2018 Ed. SatéliteK- i als concerts de la gira hi trobem noves cançons, adaptacions de cançons tradicionals o antigues i poemes musicats d’autors tan diversos com Amadeu Vidal i Bonafont, Toni Gol i Roca, Miquel Martí i Pol, Joan Maragall, Salvador Espriu, Eulària Anzizu…

Roger Mas va néixer el 1975 en una família de músics. Quan tenia cinc anys d’edat, va començar a tocar instruments, sota la tutel.la del seu avi. La seva activitat artística (vinculada al clarinet i al saxofon) va començar quan tenia 12 anys. El 1994, va començar a investigar les diferents expressions musicals d’arreu del món gràcies a l’experiència de Luis Paniagua. El 1996, va guanyar el Premi de Catalunya Ràdio, que marca l’inici de la seva carrera com a cantant i compositor. Des de llavors, havent publicat ja nou àlbums, ha rebut diversos premis per cada nou projecte i un ampli reconeixement dels crítics, fins al punt de convertir-se en una veritable figura de la cançó. La seva música es basa en tres pilars: la música moderna, la música tradicional i els sons ancestrals del món. Les seves lletres barregen el llenguatge del carrer amb les paraules i les expressions literàries que estan desapareixent. En els últims anys ha actuat en països com França, Cuba, Itàlia, Brasil, EEUU, Uruguai, Sèrbia, Hongria, República Txeca, Alemanya, Àustria i Anglaterra.

 

Manu Guix & Band

Després de més de cinc anys de silenci discogràfic, Manu Guix presenta Després de tot. Un recull de tretze cançons vitals, optimistes, que es mouen entre el pop i el soul d’autor. Es tracta d’una producció a cuatre mans entre Roger Rodés i el propi Manu Guix, realitzada al seu estudi Medusa de Barcelona, i masteritzada a Sterling Sound de Nova York a càrrec de Ryan Smith (Adele, Coldplay, Beyoncé entre d’altres).

Manu Guix amb el seu piano, cantant, fent totes les harmonies vocals, i acompanyat per la seva banda habitual reforçada amb més músics, ens presenta un directe realment espectacular. Amb “Després de tot”, Manu Guix és consolida com un dels grans intèrprets i compositors del nostre país. Un disc i un directe ple de matisos i sonoritats que es tradueixen en una de les produccions musicals més ambicioses que s’ha fet aquest any en el panorama català.  D’aquesta manera, l’artista mostra la seva versatilitat tant en la seva vessant creativa com interpretativa.

Judit Neddermann i Pau Figueras

Presentació del nou CD ‘NUA’ i els seus èxits de sempre

JUDIT NEDDERMANN & Pau Figueres (guitarra)

Judit Neddermann, cantant i autora de cançons, neix a Vilassar de Mar l’any 1991. Va presentar el seu primer disc “Tot el que he vist” l’any 2014, amb el qual va estar guardonada amb el Premi Descobertes, organitzat conjuntament pel Festival Strenes i La Vanguardia. També va ser guanyadora del premi MIQUEL MARTÍ i POL del VII Certamen Terra i Cultura del Celler Vall Llach per la cançó “El Fugitiu” poema de Miquel Martí i Pol i finalista dels Premis ARC com a artista revelació i després de col·laborar amb nombrosos projectes i grups musicals, com són Els Amics de les Arts (veu femenina a “Bed & Breakfast”), Coetus, The Gramophone Allstars, Verd i Blau, Clara Peya i d’haver estrenat l’espectacle “Cançons de la veritat oculta”, ideat per Bankrobber, que és un concert-homenatge a Pere Calders, on la Judit Neddermann canta juntament amb altres músics com Joan Colomo, Mazoni, Maria Rodés, Guillamino o El Petit de Ca l’Eril entre d’altres.

El seu segon disc en solitari “Un Segon” veu la llum al 2016, amb aquest disc la Judit ha sigut finalista dels premis ARC a millor gira de teatres i auditoris de Catalunya i va guanyar el Premi de la Revista Enderrock a la millor cançó d’autor per “Mireia”.

Ara ens presenta el que serà el seu tercer disc en solitari “Nua” (Satélite K, 2018), un disc cantat en català però on també ha hi trobem cançons en castellà i portugués. 

Estem davant una Judit més madura, tot i la seva joventut, on novament s’obre a cantar i compartir les seves vivències, sinceres i sense reserves.

www.juditneddermann.com