Centre Cultural - Programació - Bodas de Sangre

teatre

Divendres

20/ABR

21h

icona temps

120'

Preu:28€

Bodas de Sangre

Bodas de sangre parla sobre els grans temes: la vida, la mort i l’amor, a partir de costums, tradicions i simbolisme. Parla sobre aquelles forces majors i impulsos vitals que empenyen els personatges a la tragèdia degut als forts lligams familiars i als costums i tradicions arrelades. 

 

Esa luna se va, y ellos se acercan. De aquí no pasan. El rumor del río apagará con el rumor de troncos el desgarrado vuelo de los gritos. Aquí ha de ser, y pronto.

 

Aquest muntatge Broggi, estrenat al Festival Grec de l’any passat i que es va poder veure a la Biblioteca de Catalunya, ressalta les paraules i les sensacions de l’univers lorcanià i el paisatge andalús amb un repartiment encapçalat per Nora Navas i Clara Segura i compta amb quatre personatges més, tots ells, d’una forta personalitat i que lluiten per sobreviure en un entorn rural on la feina del camp és el seu dia a dia. Tot plegat, vestit amb composicions musicals de Joan Garriga, que prenen un protagonisme especial en l’espectacle i reforcen la musicalitat i el ritme de la poesia implícita: cançó flamenca, nanes italianes i mexicanes interaccionen amb la paraula i la potencien.

Argument

L’obra gira entorn del futur casament entre un noi i una noia. El noi està decidit a casar-se i ho comunica a la seva mare, que es troba acorralada pels fantasmes del passat, perquè la promesa del seu fill va ser nòvia de Leonardo, familiar dels Félix i enemics del nòvio i la mare. L’amor de la noia per Leonardo, amor que ja creia oblidat, torna a despertar-se quan el veu el dia del seu casament.

En aquest muntatge de Broggi només el nuvi (Pau Roca) té un personatge en exclusiva, la resta del repartiment interpreten diferents personatges i només algun element del vestuari o del atrezzo ajuden a diferenciar-los.

Col·laboradors