Centre Cultural - Programació - Ballet de Moscou

Ballet de Moscou - El llac dels cignes
dansa

Diumenge

03/AGO

19 h

Preu:38 €

Ballet de Moscou

Factoria de Produccions Culturals SC, presenta

El Ballet de Moscou
EL LLAC DELS CIGNES
Coreografia: Lev Ivanov i Marius Petipa
Música: P.I.Txaikovski
Direcció: Timur Faziev

Després de més de cent representacions l’últim any a diversos teatres de l’Estat, El Ballet de Moscou, arriba per primera vegada a Terrassa amb el millor programa: El Llac dels Cignes.

La Companyia

Fundat l’any 1989 pel coreògraf i ballarí rus Timur Fayziev. El Ballet de Moscou està format per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos, com el Bolxoi o el Stanislavski i és avui per avui una de las companyies més importants del seu país. Des de la seva fundació, ha realitzat més d’un miler de representacions i més de 60 gires per tot el món, Japó, Xina, Taiwan, Itàlia, Suïssa, Anglaterra, Espanya, etc.. El 1991, la companyia fou elegida pel genial Rudolf Nureyev per a la seva darrera gira per Europa. El Ballet de Moscou posseeix un extens repertori on destaquen títols com El llac dels cignes, Trencanous, la Bella dorment, Somni d’una nit d’estiu i les seves darreres produccions Carmen, Don Quixot i Romeu i Julieta

 

El Llac dels Cignes

Què contribueix al món de la dansa clàssica al fet que El Llac dels Cignes sigui el ballet més estimat de tots els temps? Per més que la seva encantada història recorre tota la gamma d’emocions humanes, el consens popular s’inclina a assenyalar la música de Piotr I. Tchaikovski,  “el més admirat compositor de música de ballet en la tradició clàssica que mai hagi existit”, com la major responsable, per estar repleta de moltes melodies molt apropiades per dansar, i summament belles i agradables d’escoltar. D’altra banda, començant per les notes del tema malenconiós i misteriós de l’oboè, que anuncia la presència de la princesa-cigne al costat del llac, els ritmes, ja siguin ràpids o lents, han inspirat (i encara inspiren) coreografies líriques, fluïdes, i fins a una miqueta dramàtiques – si es vol–que ofereixen gran oportunitat de lluïment als intèrprets. Amb els millors solistes russos que integren la companyia en la qual destaquen Cristina i Alexei Terentiev, en l’obra més representada de tota la història de la dansa.

 

Col·laboradors