Centre Cultural - Programació - Eva Yerbabuena

Eva Yerbabuena
dansa

Dissabte

22/OCT

20h

icona temps

90'

Preu:
10-28€

Eva Yerbabuena

33a Temporada BBVA de Dansa

Programa · Lluvia

Direcció, idea original i coreografia: Eva Yerbabuena.

Creació i direcció musical: Paco Jarana.

Cos de ball: Christian Lozano, María Moreno, Fernando Jiménez i Lorena Franco.

Cant: Alfredo Tejada, Enrique el Extremeño i Juan José Amador.

Guitarra: Paco Jarana.

Percussió: Antonio Coronel.

Veu en off: Isabel Lozano i Alejandro Peña.

Eva Yerbabuena és una de les figures de la dansa espanyola amb més projecció internacional i ha rebut nombrosos reconeixements com el Premi Nacional de Dansa (2001).

La bailaora, entregada al seu art, emprèn una batalla contra el silenci i encadena contemporaneitat, metaflamenc i passió. Lluvia es va estrenar al Festival de Jerez el 2009 i des d’aleshores ha fet una intensa gira internacional i nacional que ha arrencat nombrosos aplaudiments amb el seu apoteòsic taconeig.

Segons la reconeguda artista, ‘Lluvia expressa la por a la solitud, el desamor, la incomprensió, l’amor que t’atrau però que al mateix temps et fa tremolar de por’. I ho fa fidel a la composició musical de Paco Jarana, que recupera sons antics que combina amb pals clàssics i ritmes diferents. A més a més, a l’escenari els acompanyen tres veus, percussió i cinc bailaores més.

Quiero sumergirme en un profundo y silencioso viaje, donde el miedo no impida que cierre los ojos, huela los recuerdos hasta calarme de vida y amasar el placer que, ausente de emoción, puedo degustar en este presente en el que vivo.’ Eva Yerbabuena

Mostra de dansa espanyola i flamenc per part dels alumnes de l’Institut del Teatre. 18’30h a la Sala d’Actes · Entrada gratuïta

mostra_flamenc

Fotos de Martin Ramiro

DB Àrea de Presidència horitzontal

Col·laboradors