Centre Cultural - Programació - Festival BBVA de Cinema de Muntanya 2016

Altres Programacions

Dimecres

28/SET

20h

icona temps

120'

Gratuït

Festival BBVA de Cinema de Muntanya 2016

Lloc: Sala d’Actes de Centre Cultural Terrassa

Organitza:
Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló
Centre Excursionista de Terrassa
Fundació Antigues Caixes Catalanes
BBVA

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya es troba entre els més prestigiosos del món en el seu sector. Des del 1982, posa en competició anualment els millors films a nivell mundial sobre la muntanya i la natura, i reuneix  a Torelló destacats especialistes del gènere i milers d’espectadors.

Amb l’objectiu d’acostar el Festival a diverses poblacions de Catalunya i fomentar els valors del coneixement i el respecte per la muntanya, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA organitzen aquest Cicle BBVA de Cinema de Muntanya, en col·laboració amb entitats excursionistes de tota Catalunya.

El Cicle consta de la projecció de dues pel·lícules premiades en la darrera edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló.

THE MONT REBEI PROJECT

Vladimir Cellier. França. 2015. 19′

monrebei

Premi CERVESA DEL MONTSENY al millor film +XTREM 2015

 El documental segueix tres equips dedicats al salt B.A.S.E amb corda al congost de Mont Rebei. La proposta és superar el rècord mundial de caiguda lliure en aquesta modalitat, que requereix una acurada preparació de tot el sistema de cordes i seguretat.

JEFF LOWE’S METANOIA

James Aikman. EUA. 2014. 78′

jeffloew'smetanoia

Premi BBVA al millor film de Muntanya 2015

Metanoia és un terme que indica la revisió del propi pensament. És el nom que va posar Jeff Lowe a la via que va obrir en solitari a la cara nord de l’Eiger i que li va provocar una profunda transformació interior. Actualment Lowe pateix una malaltia degenerativa que l’obliga a desplaçar-se amb cadira de rodes. Les seves increïbles aventures reviuen en el documental gràcies a imatges d’arxiu i als seus amics. Narrada per Jon Krakauer.

fundaciocinema

Col·laboradors