Centre Cultural - Programació - Josep Mª Fericgla

conferència

Dilluns

21/OCT

19h

icona temps

90'

Gratuït

Josep Mª Fericgla

La importància de l’atenció per a la vida humana

 

CANVI DE DATA: DILLUNS 21 D’OCTUBRE A LES 19h

‘Allà on les persones dipositem l’atenció es on dipositem literalment la vida’. Es una afirmació que es repeteix des de fa segles tant a les grans religions com a les tradicions espirituals esotèriques i exotèriques. D’aquí que la major part de tècniques de creixement humà, tan tradicionals como actuals, se centren en educar l’atenció, en entrenar-se per evitar que es dispersi.

La manca d’atenció durant la primera infància actua amb la mateixa dinàmica que la manca de qualsevol altre nutrient, segueix les mateixes lleis. A la conferència es parlarà de les manifestacions i conseqüències de la manca d’atenció.

Josep Mª Fericgla Doctor en Antropologia social i cutural, llicenciat en Història general, amb cursos superiors de psicologia; especialista en etnopsicologia, etnologia amazònica i en mites, màgia i religió. Exprofessor de la Universitat de Barcelona, de la Universidad de Salamanca i de diverses universitats americanes. Creador de diversos tallers de creixement humà que dirigeix des de fa més de dues dècades. Autor de nombrosos articles científics i de 29 llibres.

Col·laboradors