Centre Cultural - Programació - Cia Cíclicus · Pals

circ

Diumenge

05/MAR

18h

icona temps

75'

Preu:10€

Cia Cíclicus · Pals

Tanja Haupt i Leandre Mendoza són els artífexs de l’espectacle de circ contemporani Pals que narra la història d’una troupe que inicia un viatge per dipositar les cendres d’un company mort. Al llarg d’aquest camí que emprenen, els cinc artistes van creant estructures amb uns grans pals i rodes de fusta que els permeten fer acrobàcies, funambulisme i altres tècniques de circ. L’actriu i cantant Itziar Castro, la música original del compositor Nacho López i la multinstrumentista Tanja Haupt, completen aquest espectacle que és un homenatge a la mort i a la vegada una celebració del cicle de la vida.

Pals és una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona, el Buenos Aires Polo Circo, el Ministerio de Cultura de la Ciudad de Buenos Aires i Cíclicus.

La companyia

Cíclicus és un una companyia de circ catalana creada el 2008 per Tanja Haupt i Leandro Mendoza. El seu primer espectacle artesanal i de petit format, Cíclicus, dirigit per Joan Busquets i interpretat per ells mateixos, ha girat durant 5 anys per Catalunya i Espanya. Pals és la seva primera producció de gran format.

El director

L’argentí Leandro Mendoza va formar-se a Buenos Aires, però fa gairebé vint anys que desenvolupa la seva feina a Catalunya, amb espectacles de carrer i la docència en l’Escola Rogelio Rivel de Barcelona. Leandre Mendoza és el director de Pals i ha estat director artístic de La Central del Circ (2011-2013) i del Festival Curtcirckit (2001-2010). Entre els seus treballs destaquen la direcció de Retalls GREC’13 i Combinat Internacional de circ Mercè’13.

 

Intèrprets

Miguel Ángel Fernandez (Tinga Tinga) Clown, verticalista, acròbata i mag amb 50 anys de dedicació al circ. Ha treballat llargues temporades a diferents circs tradicionals i ha recorregut tota Europa i Llatinoamèrica amb els seus espectacles.

Asvin López Echarri Acròbata, trapezista i especialista de màstil. Formada a l’escola Rogelio Rivel de Barcelona ha treballat a diferents companyies de circ com Agil fins que va formar la seva pròpia companyia, Estropicio, amb la que ha girat els darrers anys.

Itziar Castro Actriu de cinema, teatre, televisió i cantant. Entre les seves darreres feines hi ha: Taboo cabarest buslesque, Subterranea, Sobrevivir a las bombas, Festival Grec 2013, o Ball de titelles TNC, i la pel·lícula Las brujas de zugarramurdi. També col·labora en el programa televisiu Crackòvia.

Tanja Haupt Actriu i música multinstrumentista. Toca l’acordió cromàtic, acordió diatònic, saxofòn alt-tenor-soprano i bambú, campanes afinades, bici-bombo, gots afinats, xerrac musical. entre altres. Ha participat en espectacles de Circus Roncalli, Circus Klezmer, Come- diants, Cia Ciclicus, O Jarbanzo Negro, etc.

Irene Estradé Niubó Acròbata i especialista en aèris. Formada a les escoles de circ R. Rivel (Catalunya) i Zofi (Suiza). Ha participat a AAART!! circ d’hivern del Ateneu Popular de 9 Barris, Circus Klezmer, Call Me Maria, Rene y Sambasilio premiat al millor espectacle de carrer Zirkòlika any 2010.

Miguel García Actor i acròbata. Ha treballat amb diferents companyies d’animació musical, teatre i circ com Volàtils, Trapelles, Más Tumàcat, On-Stage, Los Villalba i ha participat a espectacles com el Combinat 32 de circ a Nou Barris.

Joel Martí Melero Equilibrista. Format a les escoles franceses Balthazar, Samovar i Lido, actualment actua amb el seu número Crazy de Circo Afilado.

Nacho López Compositor musical per a números i espectacles de circ, des de fa més de 20 anys. Ha treballat en el Circo Kran, Circus Roncalli, Cia Cíclicus i és creador de Circonautas.

Coproduït pel Grec 2015 Festival de Barcelona, Buenos Aires Polo Circo, Ministerio de Cultura de la Ciudad de Buenos Aires i Ciclycus. 

 

Sinopsi 

Un col·lectiu d’artistes de circ itinerant ha patit una pèrdua: un membre de la troupe ha mort. Per tal d’assumir la seva absència i viure col·lectivament el seu dol, els integrants de la companyia retran un gran homenatge a l’artista desaparegut i al seu procés de transformació en unes cendres que simbolitzen la seva metamorfosi. Ara els cal trobar un lloc on dipositar les cendres del company desaparegut per tal que pugui seguir el seu curs i tornar a integrar-se en la Natura.

En aquest homenatge ritual, entraran en joc tot tipus d’invents que suggereixen un diàleg continuat amb el concepte de canvi, de transformació. Tot de materials naturals, convertits en peces d’una geometria harmònica, els serviran per construir un carrusel des d’on contemplar el capvespre. Ha arribat el moment d’escampar les cendres a l’aire, en un sòl fèrtil i lliurar-les a una abraçada eterna amb la Mare Terra.

El llenguatge del circ serveix a aquests artistes per retre un homenatge a la mort que és, alhora, una celebració del cicle de la vida.

 

A partir de 7 anys

Col·laboradors