Centre Cultural - Programació - Peyu (2012)

Peyu
teatre

Divendres

14 Friday/DES

21 h

Preu:10 €

Peyu (2012)

JO TINC UN AMIC QUE…

L’espectacle és a punt de començar, el públic s’espera a la platea i de sobte hi ha alguna cosa que no va bé. El monologuista va tard. L’encarregat d’excusar el retard de l’artista davant del públic serà un tècnic de so. El que es podia haver solucionat dient: “Perdonin, l’artista encara no ha arribat. De seguida que sigui aquí començarà l’espectacle” ; s’acaba convertint en una hora de monòleg.

Després d’uns moments de nerviosisme, el tècnic comença a trobar-se còmode a l’escenari i des d’una perspectiva simplista i pragmàtica es comença a qüestionar diversos temes que a la resta de la humanitat ni tan sols ens criden l’atenció. Dins d’aquest mateix discurs, el tècnic aprofita per ironitzar sobre el monologuista, sobre les seves expressions i recursos narratius. Treu a la llum tots els tòpics del monòleg, com el mateix títol de l’espectacle “Jo tinc un amic que…”, una expressió molt repetida en aquest tipus de format. El punt i final el posa l’arribada de l’artista. Quan el tècnic ja havia perdut tota esperança, quan fins i tot s’havia proposat retornar els diners al públic i quan més còmode estava dalt de l’escenari, de sobte arriba el monologuista. S’acaba un espectacle improvisat pel tècnic i comença el monòleg que estàvem esperant.

En 20 segons, i repetint un parell o tres de tòpics que prèviament el tècnic havia criticat, en tenim prou per adonar-nos que aquest espectacle ara ja no ens interessa. I sota la música de “Parole, parole” (Paraules, paraules i més paraules) s’acaba un espectacle i es dóna a entendre que fora n’hi ha centenars que continuen.

FITXA ARTÍSTICA
Text i personatge: Peyu
Direcció: Xavier Boada
Disseny de llum: Toni Font
Tècnic de so i llum: Pau Sánchez
Vestuari: Roser Calvés
Música original: Xavi Cazorla i Santi Argemí
Veu i muntatge sonor: Andreu Presas
Fotografia: Pepo Subiranas
Disseny cartell: Arkham Studio
Producció: Peyu
Management: MPC Manel Portomeñe

  • Peyu
  • Peyu
  • Peyu

Col·laboradors