Centre Cultural - Programació - Pinocho

Familiars

Diumenge

11/MAR

17h

icona temps

80'

Preu:16€

Pinocho

Reviu l’entranyable història del ninot de fusta més conegut de l’imaginari infantil. La seva curiositat per conèixer món l’apartarà del camí de l’escola i el portarà al teatre de titelles d’Stromboli, a la fira, al fons del mar i fins i tot a l’estómac d’una balena. Grans i petits assistireu al màgic naixement de Pinotxo construït pel vell artesà Gepetto i amb les bones arts de la Fada dels Cabells Blaus.

Sereu testimonis de les incompatibilitats del protagonista amb Grillo, la seva consciència, i presenciareu les trampes de la Guineu i la Gata per aprofitar-se del pobre Pinotxo.

Nominat com a Millor Espectacle Infantil als Premis Max 2011

 

L’origen de Pinotxo

El musical està basat en el text original de la novel·la de Carlo Collodi Le avventure di Pinocchio (1881), una de les obres més traduïdes de la història ja que està disponible en més de 260 idiomes i dialectes. De Pinotxo també se n’han fet pel·lícules, sèries de televisió i representacions teatrals.

Originàriament, les aventures d’en Pinotxo de Collodi apareixien cada setmana en un diari infantil anomenat Giornale dei Bambini, es publicava en forma de capítols per despertar l’interès del públic.

S’explica l’anècdota que quan es va publicar el primer volum el 1883, Felipe Piaggi, l’editor, va rebre un munt de cartes d’admiradors del Pinotxo que exigien que el ninot no morís. I és que originàriament Pinotxo moria pel seu mal cap. Piaggi va arribar a rebre tantes amenaces que va demanar a Collodi que canviés el final i escribís un altre volum, com així va fer l’escriptor.

 

Per tots els públics

Col·laboradors