Centre Cultural - Programació - Quartet Hargrave (2012)

Quartet Hargrave
Música

Dijous

13 dijous/DES

21 h

Preu:12 €

Quartet Hargrave (2012)

Programa
W.A. Mozart          Adagio i fuga en do menor, K. 546
D. Xostakovitx     Quartet núm.1 en Do Major, Op. 49
L.v. Beethoven     Quartet en do menor, Op. 18 núm. 4

El gust per la música de cambra i el plaer d’interpretar-la junts va dur, l’any2004, afer un pas endavant i crear un projecte comú als músics que formen aquest quartet de corda.

Recórrer plegats l’extraordinari repertori que ens ofereix la formació d’un quartet, a la qual els compositors al llarg de la història han dedicat una part important de la seva producció, i sens dubte algunes de les millors pàgines de la literatura musical universal des del segle XVIII fins als nostres dies, és per als membres d’aquest quartet un estímul apassionant.

Des que van coincidir a l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana, a principi dels noranta, han mantingut un contacte professional i personal que posteriorment, malgrat formar part i col·laborar en diferents formacions orquestrals i de cambra, els ha permès, a l’entorn del departament de corda del Conservatori de Terrassa, posar en marxa diverses produccions de cambra que els hi ha donat l’impuls necessari per desenvolupar aquest nou projecte, engrescador i il.lusionant.

Un sincer agraïment al luthier Roger G. Hargrave, autor dels seu instruments, que els hi ha permès adoptar el seu nom per a la formació.

 

JOSÉ ENRIQUE TARRASÓ; Violí
Nascut a Carcaixent (València) ha estat alumne de Isabel Vilà i Gonçal Comellas. Ha estat membre de la Joven Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de Madrid, Orquesta de Cámara Reina Sofia, Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana i Orquestra de Cadaqués. Des de 1991 és professor de violí i cap del departament de corda del Conservatori de Terrassa.

JOAN MORERA; Violí
Nascut a Sabadell ha estat alunme d’Ofèlia Rodrigo i Gonçal Comellas als conservatoris de Sabadell I del Liceu de Barcelona respectivament. Ha estat membre fundador de l’Orquestra Simfònica del Vallès i posteriorment de l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas. Fou professor de violí del Conservatori “Mestre Just” d’Igualada i des de l’any 1999 és professor de violí i cap del departament de Música de Cambra del Conservatori de Sabadell.

BARBARA HORN; Viola
Nascuda a Düsseldorf (Alemanya) va estudiar viola amb Harriolf Schlichtig a Aquisgrà i a Colònia i posteriorment amb Tabea Zimmermann a Munich. Ha format part de la Simfonietta Tübingen, Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana i Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra. Des de 1992 és professora de viola del Conservatori de Terrassa.

LLUÍS HERAS; Violoncel
Nascut a Terrassa. Va ingressar als 10 anys a l’Escolania de Montserrat on va iniciar els estudis de violoncel. Ha estat alumne de Lluís Claret, Jean Decroos i Marçal Cervera. Becat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Pau Casals. Ha format part de la Joven Orquesta Nacional de España, Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana, Orquestra de Cambra Gonçal Comellas i Trio d’Ègara, amb el qual va ser guardonat a la VII mostra de Música de Cambra de la Generalitat de Catalunya (1991), Concurs de Cervera (1991) i Concurs Montserrat Alavedra (1992). Col·labora amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Camerata Amsterdam, Camerata XXI.
Des de 1990 és professor de violoncel del Conservatori de Terrassa.

 

 

Col·laboradors