Centre Cultural - Programació - Uri Caine

Música

Divendres

23/MAR

21h

Preu:30€

Uri Caine

Rhapsody in blue, Gershwin

La poc convencional lectura d’Uri Caine aborda un altre “tòtem” de la música del segle XX: Rhapsody in Blue (1924) de George Gershwin. El pianista americà ha revisitat anteriorment altres cèlebre compositors cèlebres (Bach, Mozart, Verdi, Wagner, Mahler, Beethoven) caracteritzant la seva tasca gràcies a un original talent creatiu, no exempt d’un eficaç sentit de l’humor i utilitzant una barreja de gèneres que determinen la seva pròpia sintaxi musical.

En el transcurs d’aquesta revisitació i reinvenció d’Uri Caine, l’obra mestra de Gershwin es presta a la projecció d’un calidoscopi d’estils que deixen a qualsevol atònit: jazz, blues, klezmer, afro, entremesclats amb la composició clàssica, generant una música insòlita i irresistible.

En aquesta ocasió, Uri Caine va acompanyat d’una ensemble que reuneix els solistes més prestigiosos que en el transcurs de les últimes dècades han freqüentat els grups del pianista de Filadèlfia.

Uri Caine té l’infal·lible talent d’absorbir completament l’essencial de qualsevol gènere i reconvertir-de tal manera que el subverteix. Pianista i compositor, Caine aporta un eclèctic ventall de disciplines i influències a la seva música, que abasta molts dels estils musicals amb els quals va créixer, influències de rhythm and blues, gospel, jazz, que es combinen creant un nou tipus de música; formes influenciades per la música pop posades en contacte amb sons avantguardistes. La seva herència jueva, la seva carrera en la música clàssica i el jazz, i el seu interès en l’electrònica formen un ambiciós híbrid que resulta molt estimulant i sens dubte sempre inventiu. El resultat tant pot ser un enginyós lounge com una música de grooves impactants. El sentit creatiu de la interpretació, l’afany de diversió i el seu peculiar sentit de l’humor porten sempre els seus projectes a llocs insospitats.

Uri Caine és un dels més versàtils teclistes de l’última dècada. De formació tant clàssica com jazzística, va tocar des de molt jove amb grans figures com Philly Joe Jones i Joe Henderson. Ha treballat en grups liderats per Dave Douglas, Terry Gibbs, Arto Lindsay, Don Byron, etc. i els seus arranjaments de composicions clàssiques de, entre altres, Mahler i Beethoven han tingut una magnífica acollida.

Des de la seva arribada a Nova York, Caine ha publicat trenta-tres àlbums com a líder. Ha gravat cd ‘s amb el seu jazz trio, amb el Bedrock Trio, amb el seu ensemble, interpretant arranjaments de Mahler, Wagner, Beethoven, Bach i Schumann, així com solos de piano.

 

Els 2 concerts del 37è Festival de Jazz de Terrassa per 35 €

Uri Caine + Bobby Lewis Ensemble

Col·laboradors