Centre Cultural - Exposicions - Anna Comellas · pintures

Anna Comellas · pintures

7 apunts sobre Walser i 1 apunt blanc

Visita comentada dissabte 23 de març a les 19h

Walser, un dels màxims exponents de la literatura suïssa del segle XX, és el punt de referència de l’artista Anna Comellas per crear un conjunt de vuit obres de diferents tècniques i formats sobre allò que roman ocult a les pàgines d’aquestes lectures.

Els textos de Walser, amb una narrativa intimista i sentimental, fan evocar a Comellas reflexions sobre la confrontació entre l’existència a través de la visibilitat i l’existència real. ‘L’ acte d’escriure manualment sobre el paper carbó en totes les obres del projecte pot semblar a primera vista inútil’, explica l’artista. I és que Comellas ha escrit sobre paper carbó, utilitzant-lo diverses vegades perquè les paraules fossin cada vegada més il·legibles. D’aquí, va sorgir també la publicació d’un petit llibre, que també es podrà veure en aquesta exposició.

L’acte d’escriure en el paper, així com el de dibuixar en el full o gravar en la matriu, es converteix moltes vegades en un passeig per la memòria, les preocupacions, les ocupacions i els pensaments.

Anna Comellas

Cada apunt sobre Walser correspon a un element de la natura, conceptes relacionats d’alguna manera amb l’escriptor: un bosc, un núvol, el vent, les pedres, una nit estrellada, un paisatge i el mar. L’apunt final fa referència a la neu, que tot ho amaga. El crític d’art, Jesús Martínez Clarà, explica en el seu text de presentació que en aquesta exposició, la paraula es converteix en pintura, i la pintura en text i exigeix a l’espectador un doble desafiament: comprendre i veure alhora.

Anna Comellas (Manresa,1961) Llicenciada per la Universitat de Belles Arts de Barcelona, va obtenir el Premi de la llicenciatura (1987). Des del mateix any és professora de litografia en el Conservatori de les Arts del Llibre de l’Escola Llotja de Barcelona. L’any 2000 es va doctorar amb la tesis ‘Presència i aproximació de la tridimensionalitat en el gravat’.

Des del 1998 Comellas ha exposat individualment diverses vegades a galeries d’Alemanya i també a França, Suïssa, Japó, Mèxic i Barcelona. També ha participat en exposicions col·lectives a Alemanya, Veneçuela i  Argentina entre d’altres països.

Artista presentada per: 

 

Col·laboradors