Centre Cultural - Exposicions - Carmen Valverde

Carmen Valverde

Expressions

L’artista de Terrassa presenta una col·lecció de 18 quadres figuratius de gran format (180×122 cm) que mostren el rostre de dones terrassenques amb expressions de tot tipus.

Aquest projecte s’ha desenvolupat a partir de les fotografies realitzades pel fotògraf, també terrassenc, Jaume Olivet.

A través d’aquesta col·lecció vull transmetre a l’espectador, de forma frontal i directa,  les emocions i sentiments de les dones  De l’alegria a la tristesa, de la diversió a la melangia, de l’èxtasi a la reflexió… plasmant sobre l’obra la gran riquesa expressiva femenina, potenciada pel format del quadre i la potència dels colors usats. El meu objectiu com a dona i artista és aconseguir que l’espectador femení, després de veure aquesta col·lecció, surti de la sala carregada d’energia positiva; i que l’espectador masculí prengui consciència de la grandesa i força de la dona.Carmen Valverde

Inauguració divendres 18 d’octubre, a les 19h

Participa a la Flashmob ‘Homenatge a la dona’ el divendres 11 d’octubre, a les 17h

 

Carmen Valverde, natural de Terrassa, es va iniciar en el món de la pintura de manera autodidacta, copiant als grans clàssics. Poc a poc va agafar el seu propi estil experimentant amb les principals tècniques pictòriques i va trobar en el retrat naturalista el seu mitjà d’expressió.

L’opera prima de Valverde és la col·lecció ‘Gente del Mundo’, que es va exposar de forma itinerant a nivell nacional i internacional. Va ser rebuda per la premsa especialitzada amb titulars com ‘el rostre del sentiment’, ‘el compromís d’una artista amb els desheretats’, ‘quan l’art pren consciència’…entre d’altres. 

El seu esperit obert i altruista l’ha portat a col·laborar amb diferents ONG’s; ha realitzat nombroses donacions de les seves obres per recaptar fons, també ha participat en experiències pedagògiques per fomentar la igualtat a les escoles a través de la seva pintura i col·labora a mostres culturals amb finalitats solidàries. 

En una etapa més avançada, es submergeix en la pintura sacra contemporània, creant obres que s’han incorporat a les col·leccions d’art de diverses esglésies i catedrals d’Espanya. La seva creació més recent i important és la col·lecció d’olis ‘Sobre fondo negro-Vía Crucis siglo XXI’. La col·lecció és el resultat de sis anys de feina i la realització de 14 olis de grans dimensions sobre llenç, en els que es representa la figura de Jesucrist a cada un dels passos del Via Crucis clàssic però sota una visió personal i inèdita. 

Valverde complementa la seva activitat artística amb el comissariat i la direcció artística d’exposicions, entre les que destaquen ‘Sentiment en trànsit: Homenatge a Cuixart’, realitzat a la Fundació Cuixart de Barcelona, ‘Enigmes amb bisturí: retrospectiva de Modest Cuixart’ a la Sala Muncunill de Terrassa, ‘Cuixart exposició antològica’ a la seu de Caixa Penedès a Vilafranca o l’exposició itinerant ‘1r meeting de pintors realistes’.

L’artista ha format part de diferents associacions culturals com ACEA’s, Amigos del Realismo, AFIACO o Solidaritat Cultural d’Art, amb les que ha col·laborat organitzant trobades i exposicions. 

L’obra de Valverde es troba en col·leccions permanents al Museo de los Ángeles, de Lucía Bosé, al Museo Catedralicio de Salamanca, a la Catedral de Jaén, al Museu de Terrassa, a diverses esglésies castellanes i andaluses, a fons artístics de diferents Caixes d’Estalvis i Ajuntaments i en col.leccions privades d’Estats Units, Itàlia i Espanya.

Els seus treballs més recents són unes actuacions d’art urbà al International Gar Gar Festival de Penelles i al Festival Lluïment de Girona (Festes de Sant Narcís) i l’el.laboració del retrat de l’arquitecte Lluís Muncunill pel saló de plens de l’Ajuntament de Terrassa.

Col·laboradors