Centre Cultural - Exposicions - Ignasi Verdós

Ignasi Verdós

Musique Pictorique

Inauguració, dijous 5 de setembre, a les 19h
 
Ignasi Verdós neix a Terrassa l’any 1934, amb un bagatge familiar en el camp de les arts, la pintura i el dibuix. Cursa estudis amb el mestre Ramón Cortés i més tard els continua a Barcelona. Interessat per la figura i el retrat, assisteix a l’Escola Municipal d’Arts Aplicades de Terrassa, on practica la tècnica del dibuix i la pintura de model al natural.
A Terrassa fa sortides a l’aire lliure amb altres pintors i amics, com en Solà, Salvador Arís i Miquel Piñol, entre d’altres. Recorrent els entorns de la ciutat, del Parc Natural de Sant Llorenç i del poble de Mura on s’hi va quedar a viure.
En els seus inicis es van centrar en una pintura figurativa i post-impressionista, seguint l’escola terrassenca dels seus predecessors i mestres com: Vancells, els germans Viver i en Ramón Cortés.  Però també ha seguit una sèrie de “ismes” alternant figures, formes geomètriques, abstraccions cubistes , retrats bi o tri-color sintetitzats. Per passar posteriorment a una pintura creativa i personal, molt atmosfèrica, amb veladures i “frotées” que recorden les obres de Turner.
 
En la exposició que ara presenta sota el títol Musique Pictorique ens mostra diferents paisatges que podríem definir com a bucòlics, plens d’atmosfera, amb unes textures i colors relaxants que transporten al visitant en un somni emboirat amb la ment. Que fa que vagi descobrint llunyanies, boires, reflexes, arbres, rius. I tot això permet gaudir plenament d’aquestes obres d’una forma imperceptible.
 
Les seves pintures han estat exposades en moltes galeries espanyoles, com també de Portugal, França, Àustria, Holanda . I les obres han estat adquirides per a col·leccionistes d´Alemanya, Itàlia, Àustria, Turquia, EE.UU.

 

 

Artista presentat per: 

Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa

Col·laboradors