Centre Cultural - Exposicions - Joan Serres

Joan Serres

Besllums

aquarel·la i escultura

inauguració: dijous 5 de març a les 19h

El pintor holandès Rembrandt és l’autor de la frase “el pintor persegueix la línia i el color, però la seva fi és la poesia”. 
L’obra d’en Joan Serres persegueix la línia, el color però també la llum, les formes, els volums, i en tot, ell hi aboca l’esperit serè del seu pensament. 
 
En Joan no és un artista clàssic, és el clàssic artista. Seria la perfecta definició per a una persona amb el seu talent en el Renaixement o en el Modernisme, per a algú que dominés com ell les disciplines del dibuix, l’aquarel·la, l’oli, el gravat, l’escultura o els relleus de terracota. 
En Joan és, a la vegada, un apassionat i coneixedor de la música clàssica, amant de la bona cuina, home culte, refinat i dotat d’una exquisida sensibilitat que sap transmetre un llenguatge viu, directe, espontani i un art creïble i sincer. És un treballador incansable que contagia el seu entusiasme per la pintura -tant en el retrat, el paisatge o en les natures mortes- per l’escultura o per qualsevol dels llenguatges artístics que utilitzi perquè en tots hi troba la finalitat poètica. 
 
Una altra de les frases atribuïdes a Rembrandt diu: “l’edat és un destorb per a la creativitat, però no pot aixafar el meu esperit juvenil”. Si la primera defineix a Joan Serres com artista, aquesta el defineix com a persona. 
 
Robert Cabeza. Març de 2020.
 

Artista presentat per:

Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa

Col·laboradors