Centre Cultural - Exposicions - Laxmi Fernández

Laxmi Fernández

Toda mujer debe aprender el funcionamiento de un frigorífico

Visita guiada amb l’artista dissabte 25 de gener a les 18h

Representació visual de la dona, per reflexionar i posar en qüestió el rol que té en el sistema patriarcal. A partir del collage, l’artista juga entre la imatge que veiem i la que està oculta creant un nou llenguatge de denúncia on sembla que tot encaixi i cobri un sentit crític.

Tot i que els collages de Laxmi Fernández juguen amb l’harmonia, la proporció i la bellesa, tampoc deixen d’insinuar els esquinçaments i el treball que comporta recomposar aquesta possible figura femenina a partir de certs models i el que impliquen.

 

Laxmi. Barcelona, 1980.
 
Les primeres imatges que vaig fer  van ser amb una polaroid el 1987, des de llavors, m’interessa el poder de crear i transformar imatges, així com el procés de documentar i explicar diferents realitats a través d’elles.

El 2006 vaig cursar el postgrau de Fotoperiodisme a la UAB. Després d’una etapa com Fotoperiodista (2008-2012) en la qual col·laboro amb l’agència CORBIS, realitzant reportatges en països de sud-est asiàtic, Brasil o Madagascar i que queda interrompuda per la maternitat.

En 2016-2018 vaig fer el curs de Seguiment de Projectes en Fugida amb Marta Dahó i tallers amb docents com Eulàlia Valldosera i Joan Fontcuberta.

Actualment segueixo investigant des d’una mirada cada vegada més íntima i personal, la creació de noves imatges: com pensar-les, com veure-les i com relacionar-me amb elles.

 

Exposició produïda per: 

Col·laboradors