Centre Cultural - Exposicions - Marzo-Mart

Marzo-Mart

Equilibri i tensió

Manel Marzo-Mart s’imposa com una figura important en l’art del nostre país, dins de la línia dels grans moderns-clàssics. Escultor, gravador i pintor, ha forjat al llarg de cinc dècades una obra forta i singular, reconeguda a primera vista. La seva obra és d’art abstracte i conceptual amb reminiscències primitives. L’autor contemporani comenta que tot i que li solen dir que la seva obra s’assembla a la de Chillida, el seu referent és Picasso. El seu vocabulari formal tendeix a la simplicitat, diu el que és essencial. Equilibri i tensió en les seves composicions, on tot sembla miraculosament disposat correctament.

En el gravat Marzo-Mart ha trobat el mitjà idoni per definir i perfilar la poètica que es

desprèn de les associacions simbòliques que habiten la seva obra, així com per executar una infinitat de miniatures que concentren en un mínim d’espai els elements bàsics de la seva expressió. Per mitjà d’un llenguatge simbòlic, la seva obra polaritza i expressa la relació entre l’home i la natura, el macrocosmos i el microcosmos. Controlant el volum i l’espai, les seves escultures guarden la mateixa força evocativa tant a petita escala com amb les monumentals escultures.

Marzo-Mart nascut a Manresa (1944) i afincat a Sant Feliu de Guíxols, va exposar la seva primera obra el 1972, quan l’artista tenia 28 anys. e jove l’escultor va freqüentar el taller del gravador Friedlaender a París, on hi va viure una temporada, més tard també va viure a Suïssa instal·lant-se a la ciutat de Basilea. Poc abans dels anys 90 va tornar a Catalunya, entre Barcelona i Sant Feliu de Guíxols on actualment té el seu taller. Exposa regularment a Espai G d’Art de Terrassa, des de principis dels 2000. Les seves obres es troben en col·leccions públiques i privades principalment de Catalunya, Suïssa, França, Itàlia, Alemanya i Espanya, entre d’altres.

Inauguració dijous 6 de febrer, a les 19h

Exposició presentada per: 

Col·laboradors