Centre Cultural - Pedagògics - Objectius i metodologia

Objectius i metodologia

El Concurs anual de Dibuix Escolar ha celebrat ja 31 edicions. En tots aquests anys milers i milers d'alumnes han participat en aquesta experiència i qui sap si per a uns quants ha estat el primer estímul i punt de partida d'una dedicació molt més intensa al món del dibuix i la pintura.

Objectius

La finalitat principal d'aquest concurs és estimular la creativitat dels escolars en la faceta del dibuix, amb l'al·licient que els treballs premiats serveixen per il·lustrar el recull de contes que ha servit de base per inspirar els dibuixos.
És una oportunitat per plasmar al paper tot allò que han après a les assignatures d'expressió plàstica quant a composició del dibuix, l'ús de diferents tècniques pictòriques, la línia, el color, etc.

Metodologia

Durant el mes de febrer es publiquen les bases del concurs juntament amb el recull de contes seleccionats i el calendari de la convocatòria. Els nens i nenes de tots els nivells de primària de les escoles participants il·lustraran un dels contes que hauran llegit tots plegats a l'aula. Cada classe i cada centre farà una preselecció dels millors dibuixos per participar en la fase final del concurs, en la qual un jurat format per professionals altament qualificats, representants d'escoles d'art i disseny de diferents punts de Catalunya, seleccionaran els dibuixos guanyadors del Concurs anual de Dibuix Escolar.
La convocatòria és oberta també a la participació dels centres d'educació especial, ja que el jurat concedeix accèssits a alguns dels dibuixos dels seus alumnes, en un acte de reconeixement del treball i l'esforç de normalització que duen a terme aquests centres.
Tots els nens i nenes guanyadors se'ls convocarà a un acte de lliurament de premis que se celebrarà el dia 25 de maig de 2013 a les 12 del migdia al Centre Cultural Terrassa, on rebran, entre altres obsequis, el llibre editat amb el recull de contes i les il·lustracions guanyadores.

 

 

Unnim Caixa Unnim BBVA

 

 

Col·laboradors