Centre Cultural - Programació - Carlos Martínez

teatre

Diumenge

01/DES

18h

Preu:14€

Carlos Martínez

Drets Humans

L’asturià Carlos Martínez és un dels més prestigiosos mims del nostre temps i recentment se li ha reconegut els seus 36 anys de trajectòria amb el Premi Especial 2018 concedit per l’Organització Mundial del Mim.

El seu espectacle Drets Humans mostra la discrepància oberta entre els drets humans i la seva execució, entre allò que està escrit i allò que succeeix dia a dia. Martínez repassa els articles de la Declaració dels Drets Humans en clau d’humor. L’experiència humana i les seves mancances es transporten al món escènic on s’utilitza un llenguatge universal per donar vida a aquest tema universal.

L’espectacle ha estat estrenat amb èxit a Ginebra i ha girat per tot el món, considerant que gràcies a les seves expressions universals els diferents idiomes no són cap obstacle.

Carlos Martínez Álvarez (Pravia, 1955) porta més de 30 anys treballant com a mim, creant un món de gestos que combinen el seu esperit i humor mediterranis amb un ritme precís i una tècnica acurada. La seva carrera l’ha portat a teatres d’Amèrica, Àfrica, Europa i Àsia. Martínez es va formar a les escoles d’art dramàtic Taller del Mim i Teatre Contemporani i El Timbal. El 1982, la càlida acollida que va rebre la seva primera actuació en solitari, va confirmar la seva decisió de viure del teatre, la seva passió. Com el seu art no necessita traducció, els escenaris d’Europa i del món sencer li han acollit amb els espectacles: Libros sin palabras, Derechos Humanos, Mi Biblia, Tiempo de celebrar y Hecho a mano.  A més a més, imparteix classes magistrals a universitats i escoles d’interpretació i ofereix xerrades i seminaris per a empreses i institucions sobre comunicació no verbal i llenguatge corporal.

El 2018 l’Organització Mundial del Mim li va concedir el Premi Especial per la seva significativa contribució a l’art del mim. La WMO va destacar ‘la seva constància i fidelitat a l’art del mim, la creació d’un estil independent i el lliurament professional de l’actor que fa a continguts i execució.’

 

Disponible pack familiar

Col·laboradors