Centre Cultural - Programació - Enric Carrera

conferència

Dilluns

10/FEB

19h

Gratuït

Enric Carrera

NOVA DATA

Cap a una nova cultura de la moda. Els reptes sostenibilistes del sector tèxtil

En els últims 15 anys el consum mundial de roba s’ha duplicat, però quan ens en desprenem d’ella, resulta que ha estat utilitzada un 36 % menys de vegades.

Aquest model de negoci anomenat “fast-fashion” basat en l’obsolescència percebuda té un impacte ambiental i social insostenible. A la conferència es descriuran les causes que han generat aquest fenomen, els impactes que genera aquest hiperconsum i els reptes que té plantejats la indústria tèxtil així com la necessitat de caminar cap a una nova cultura de la moda.

 

Enric Carrera Doctor en Enginyeria Tèxtil. Professor Titular d’Universitat amb 32 anys d’activitat docent i de recerca a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT).

Actualment és el Director de l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER) de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Ha estat el Director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC (2002-2008). La seva expertesa és en el àmbit de l’avaluació de la qualitat dels teixits, Cotó orgànic i sostenibilitat tèxtil. Ha treballat en la introducció de la sostenibilitat als estudis d’Enginyeria i a l’any 2002 va Guanyar el Premi a la Qualitat en la Docència Universitària, que atorga el Consell Social de la UPC, així com el Premi a la Sostenibilitat del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

 

Col·laboradors